Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

prosze o pomoc

dib
-
-
prosze o pomoc

Postautor: dib » 23 lut 2006, o 18:58

witam. na początek musze powiedziec ze jestem laikiem jezeli chodzi o kity AVT. to jest moj pierwszy projekt tego typu.posiadam karte portów na USB. po podłączeniu i zainstalowaniu sterowników urządzenie ma komunikować sie za pomocą wirtualnego portu COM. problem w tym ze komputer nie wykrywa tego portu. JEZELI JEST KTOS, KTO POTRAFI MI POMOC TO BARDZO PROSZE.
POZDRAWIAM
DAREK

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 23 lut 2006, o 21:24

Na podstawie czego twierdzisz, ze nie wykrywa? Gdzie sprawdziles?
Pzdr
PZb

dib
-
-

cd

Postautor: dib » 26 lut 2006, o 11:02

dzieki za zainteresowanie. po zainstalowaniu sterowników komunikacja z kartą ma się odbywac poprzez hyperterminal w windows'ie. ale przez te 2 comy które tam sa cic nie moge zrobic. nie moge wysłac zadnego polecenia.

czarutek

Postautor: czarutek » 26 lut 2006, o 19:09

Wygląda mi to tak, jakbyś sterowniki wirtualnego COMa zainstalował przed podłączeniem tej karty do PC... :(
A nie ma opisu instalacji?
Pod co podłącza się kartę do PC?

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 26 lut 2006, o 19:57

Zacznij od sprawdzenia, czy po dolaczeniu urzadzenia do USB w menedzerze sprzetu pojawia sie kolejny COM (poza tymi, ktore masz w systemie).
Pzdr
PZb

Wróć do „Kity AVT”