Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękit 414 BLAD !
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
informoje ze kit 414 sterownik 22 in//out na usb posada blad 6 wyjsc sterownika a dokladniej na porcie C tego kitu nie mozna ustwic w tryb wyjscia mogoa jedynie sluzyc jako wejscia .. sprawdzlem to z 2 egzemplazami czy ktos ma jeszcze takie problemy ? u mnie kazdorazwe wyslanie na port C konfigurkacji konczylo sie zawisem steronika ( wyslalem SC03), STEROWNIK NIE reagowal na zadne komendy ... RDB czy RDD nic 0 reakcji odlaczajac go od kompa podlaczajc ponownie wyszko wracalo do normy
Jesli oprocz informowania jestes zaintewresowany rozwiazaniem problemu, to ja informuje, ze rozwiazanie jest nastepujace: w bajcie konfiguracyjnym dla portu RC nalezy ustawic najstarszy bit. Bajt taki binarnie ma postac 10xxxxxx, x-dowolna wartosc (0,1). Czyli przykladowa komende ESC S C 0 3 nalezy wyslac w postaci ESC S C 8 3 .
Pozdrawiam
KP
Pozdrawiam
KP
Jak ktos montowal ten uklad to prosze o pomoc
Jak ktos montowal ten uklad to prosze o pomoc, moj gg 1367913 mail jacomix@wp.pl
Jestem zainteresowany kupnem tego gotowego ukladu i kilkoma aplikacjami do tego ukladu
Pozdrawiam.
Jestem zainteresowany kupnem tego gotowego ukladu i kilkoma aplikacjami do tego ukladu
Pozdrawiam.
Witam serdecznie,
Czy urządzenie może jednocześnie sterowaś 22 urządzeniami?
Czy jednocześnie można sterować urządzeniami wyjścia i wejścia?
Pytam, gdyż kiedyć używałem prostego urządzenia pozwalającego mi za pomocą portu LPT sterować 8 urządzeniami. Obecnie mam kompa bez LPT, a i 8 urządzeń to już za mało.
Pozdrawiam
Czy urządzenie może jednocześnie sterowaś 22 urządzeniami?
Czy jednocześnie można sterować urządzeniami wyjścia i wejścia?
Pytam, gdyż kiedyć używałem prostego urządzenia pozwalającego mi za pomocą portu LPT sterować 8 urządzeniami. Obecnie mam kompa bez LPT, a i 8 urządzeń to już za mało.
Pozdrawiam