Mam 13 lat i chciałbym złożyć płytkę z układu scalonego TDA7294 i kitu 2153 AVT i mam plany i wszystko tylko nie wiem GDZIE CZĘŚCI DOSTAĆ !!!
Dzwoniłem do różnych hurtowniach i tam nie mieli tych kitów.
Może ktoś z forumowiczów zprzedaje czy może podalibyście jakiś link ??
Pozdro all.
mój e-mail maciek6102@op.pl
gg: 3571370 jak by co to pisać
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPROSZĘ O POMOC
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Tylko, że 70zł wydawać za kit to trochę dużo jak na ten moduł wzmacniacza.
Najlepiej w takim wypadku kupić samą płytkę a resztę cześci zamówić w sklepie internetowym a i tak będzie taniej...
Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że potrzebny będzie Ci "spory" zasilacz by ten wzmacniacz grał dobrze ?
Trafo: najlepiej toroidalne o nap. wtórnych 2x28V i mocy 150W do tego mostek 15A i filtr z kondensatorów przynajmiej po 10.000uF na jedną połówkę zasilacza symetr.
Najlepiej w takim wypadku kupić samą płytkę a resztę cześci zamówić w sklepie internetowym a i tak będzie taniej...
Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że potrzebny będzie Ci "spory" zasilacz by ten wzmacniacz grał dobrze ?
Trafo: najlepiej toroidalne o nap. wtórnych 2x28V i mocy 150W do tego mostek 15A i filtr z kondensatorów przynajmiej po 10.000uF na jedną połówkę zasilacza symetr.
?
Tak też zrobie kupie ten sam kit za 7 zł ( przesyłka to AŻ 13 ZŁ !!! ) czyli to daje nam 20 zł
W hurtowni w kielcach powiedzieli mi że wszystkie elementy łącznie z układem scalonym TDA 7294 kosztuje ok 20zł
To daje mi 40 zł a nie 70!!!!!
Co do zasilacza to sobie zdaję sprawę że aż takiej mocy i jeszcze do tego chciałęm 2 płytki złożyć żeby było stereo, można na jednym zasilaczu np. 450 w. ??
I czy ktoś mógłby mi przesłać schemat lub link mostkowania i dodawania kondensatorów do zasilacza tordialnego ??
Pozdro all
W hurtowni w kielcach powiedzieli mi że wszystkie elementy łącznie z układem scalonym TDA 7294 kosztuje ok 20zł
To daje mi 40 zł a nie 70!!!!!
Co do zasilacza to sobie zdaję sprawę że aż takiej mocy i jeszcze do tego chciałęm 2 płytki złożyć żeby było stereo, można na jednym zasilaczu np. 450 w. ??
I czy ktoś mógłby mi przesłać schemat lub link mostkowania i dodawania kondensatorów do zasilacza tordialnego ??
Pozdro all
Poczytaj troszkę ten temat:
viewtopic.php?t=11100
Zasilanie w sumie identyczne jak pod TDA7294
Co do wersji stereo to kupić trafo 300W z 4 odczepali czyli 4x28V i będzie si
viewtopic.php?t=11100
Zasilanie w sumie identyczne jak pod TDA7294
Co do wersji stereo to kupić trafo 300W z 4 odczepali czyli 4x28V i będzie si