Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

problem z programatorem PIC`ów

finch
-
-
Kontaktowanie:
problem z programatorem PIC`ów

Postautor: finch » 2 mar 2005, o 09:56

witam

kupiłe programator microcontrolerów PIC z oferty Avt był to bodajże kit AVT=573 i nie moge nim nic zaprogramować tzn skonfigurowałem program tak jak było napisane w artykule lecz niestety w momencie gdy zaczynam programować to po programowaniu gdy układ zaczyna weryfikować zapisaną pamięć wyskakuje mi że błąd weryfikacji przy adresie 0000h.Nie wiem co mam zrobić z tym fantem pomóżcie dodam jeszcze że dopiero co ucze sie programowana a dokladnie uC PIC16F84 sterowniki potrzebne do programatora także dodałem ale non stop jest to samo.PORATUJCIE :566:

McKEE
-
-

Postautor: McKEE » 12 mar 2005, o 05:39

Sprawdz wszystkie połączenia, lutowania, wyciągnij scalaki i sprawdź zasilanie w podsawkach(jak są) , jak nic nie pomoże wyślij do AVT niech sprawdzą. :?

[ Dodano: 12-03-2005, 12:40 ]
Sprawdz wszystkie połączenia, lutowania, wyciągnij scalaki i sprawdź zasilanie w podstawkach(jak są) , jak nic nie pomoże wyślij do AVT niech sprawdzą. :?

finch
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: finch » 12 mar 2005, o 10:20

dzięki za rade ale ja już wysłałem do nich ten progrmator do AVT i zażądałem od nich zwrotu kasy bo uznałem że za 200 zeta to troche żenujące dostać bubel a błędy w połączeniach także są bo zgłosił sie do mnie jeden użytkownik tego zestawu i powiedział mi że on także musiał przerabiać swój programator ponieważ były błędy w druku.
Chciałem wszstkim podziękować za udzieloną mi pomoc.

Serwis
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Serwis » 17 mar 2005, o 11:51

Witam
Programator dotarł do serwisu.
Po pierwsze - FATALNY montaż.
Po usunięciu zimnych lutów i umyciu płytki (lutujemy cyną a nie kalafonią) - układ działa zgodnie z opisem.
NA PŁYTCE NIEMA BŁĘDÓW.
Sprawdzono z programem IC-Prog oraz PIC16F84A.

Narzędzie takie jak IC-Prog umożliwa sprawdzenie prprawności pracy dołączonego programatora - Ustawienia->Sprawdź sprzęt.
Proszę sprawdzić również swój kabel równoległy.

Pozdrawiam Grzegorz Becker SERWIS AVT
serwis@avt.com.pl

Wróć do „Kity AVT”