Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięavt 2449 filtr dolnoprzepustowy do subwofera nie działa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Możesz spokojnie dać 7812, da on 12V na wyj. stab. jednak uklad przy zasilaniu 15V może uzyskiwac lepsze parametry dlatego taki zastosowano w projekcie.chwilowo brak jest 7815 a gdybym wstawił 7812 bo taki mam wiem że będzie mniejsze napięcie szło na cały układ ale pozwoliło by mi to sprawdzić czy z resztą jest ok. czy przez 7812 nie uszkodze reszty
Daj na razie 7812 i będzie dobrze.
Buczało, być może przez to że zasilacz ma zbyt mały filtr po mostku prostującym.no i 7812 wlutowany na TL84 jest zasilanie. Próbe robiłem na zasilaczu ze starej drukarki które ma 24V ale było tylko słychać buczenie. a jutro podłącze w aucie pod 24 i normalnie pod radio.pozdrawiam. napisze wkrótce jakie efekty naszej pracy zbiorowej
Albo (być może) że jest to zasilacz raczej impulsowy.