do autora:
prosze o jedna zmiane w programie do PC.
przydala by sie opcja w programie pozwalajaca na wiekrzenie ilosci kanalow. np. 8-16-32
- po wybraniu 8 program dzialal by jak obecnie
- po wybraniu 16 program odczytywal by bufor z analizatora, potem dzielil go na polowe i przedstawial w formie 16 przebiegow (bufor 32kB przedstawiany byl by jako 2 przebiegi 16kB)
- po wybraniu 32 program odczytywal by bufor z analizatora, potem dzielil go na 1/4 i przedstawial w formie 32 przebiegow (bufor 32kB przedstawiany byl by jako 4 przebiegi 8kB)
mysle ze to tylko dodanie jednej kontrolki. caly algorytm dzialania pozostaje bez zmian (tak bysle)
hadrwarem i oprogramowaniem na atmela sobie poradze. wszystko teoretycznie obmyslane.
mam nadzieje ze zbytnio nie zagmatwalem tego wszystkiego
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAnalizator Stanów Logicznych AVT-389
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
no problem. oprogramowanie do atmela i przerobka plytki nie bedzie zadnym problemem. niestety nie majac kodow oprogramowania nie poradze sobie z oprogramowaniem na PC
Obawiam się że to nie takie proste i w oczywisty sposób wiąże się z modyfikacją sprzętu której też musiałbym dokonać aby to uruchomić.
(
no i tu chyba jest glowny problem. ... dlatego prosilem o podanie kodow zrodlowych oprogramowania. poza tym moze pan wyslac nowa wersje do EP i oni bezproblemu zaplacaA tak poza tym, to kto mi za to zapłaci?...
A tak jeszcze poza tym, to nawet nie mam czasu
skoro zawiesza pan projekt to czemu nie udostepni pan kodu? przeciez to dla pana zadna strata ...
[ Dodano: 30-11-2005, 15:39 ]
tak to jest " kup kit, a potem pocaluj mnie w dupe"
wedlug mnie w czasopismie dla elektronikow powinny byc udostepniane wszystkie kody. w koncu to czasopismo ma charakter dydaktyczny a nie CZYSTO KOMERCYJNY..... chyba ...
-
- -
AVT-389
Witam
Jakiś czas temu kupiłem kit AVT-389 czyli analizator logiczny.
Urządzenie zmontowałem i połączyłem z PC , lecz za cholere nie chciało się z nim połączyć?
W drodze doświadczeń ustaliłem, iż uszkodzony jest procesor, więc kupiłem nowy zaprogramowałem i wsadziłem w układ a urządzenie jak nie działało tak nie zadziałało.
Z braku wolnego czasu odpuściłem sobie zabawe z tym urządzeniem na jakieś pół roku.
Dzisiaj postanowiłem jednak odkurzyć temat i definitywnie go rozwiązać.
Jednak mimo usilnych starań nie moge nigdzie odnaleźć płyty z softem na PC do sterowania tym analizatorem a i nie bardzo pamiętam jak się on nazywał, dlatego też nie wiem czego szukać na dysku ?
Prosze więc o przysłanie tego softu i informacji jak poprawnie skonfigurować procek przy programowaniu , by urządzenie wreszcie zaczęło działać?
Mój adres to grzego2(ta co lubi banany)hot.pl
Pozdrawiam
[ Dodano: 30-07-2006, 09:25 ]
Panowie , ale dałem ciała, przecież w dziale download wszystko jest
Jakiś czas temu kupiłem kit AVT-389 czyli analizator logiczny.
Urządzenie zmontowałem i połączyłem z PC , lecz za cholere nie chciało się z nim połączyć?
W drodze doświadczeń ustaliłem, iż uszkodzony jest procesor, więc kupiłem nowy zaprogramowałem i wsadziłem w układ a urządzenie jak nie działało tak nie zadziałało.
Z braku wolnego czasu odpuściłem sobie zabawe z tym urządzeniem na jakieś pół roku.
Dzisiaj postanowiłem jednak odkurzyć temat i definitywnie go rozwiązać.
Jednak mimo usilnych starań nie moge nigdzie odnaleźć płyty z softem na PC do sterowania tym analizatorem a i nie bardzo pamiętam jak się on nazywał, dlatego też nie wiem czego szukać na dysku ?
Prosze więc o przysłanie tego softu i informacji jak poprawnie skonfigurować procek przy programowaniu , by urządzenie wreszcie zaczęło działać?
Mój adres to grzego2(ta co lubi banany)hot.pl
Pozdrawiam
[ Dodano: 30-07-2006, 09:25 ]
Panowie , ale dałem ciała, przecież w dziale download wszystko jest