Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękit AVT 2857 - moduł W/A
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Czy ktoś robił już moduł woltomierza/amperomierza AVT 2857 z EdW 3/2008?
U mnie pojawił się problem - podobno ma on się automatycznie przełączać pomiędzy podzakresami woltomierza, ale nie u mnie. Póki napięcie jest poniżej 20V wszystko działa OK, ale gdy wzrasta powyżej pojawia sie "stały" odczyt 18,7V i koniec zabawy. Regulacja PR4 nic nie pomaga
U mnie pojawił się problem - podobno ma on się automatycznie przełączać pomiędzy podzakresami woltomierza, ale nie u mnie. Póki napięcie jest poniżej 20V wszystko działa OK, ale gdy wzrasta powyżej pojawia sie "stały" odczyt 18,7V i koniec zabawy. Regulacja PR4 nic nie pomaga
Re: kit AVT 2857 - moduł W/A
Panowie można prosić o rozwiązanie problemu z termostatem ??
Termostat nie działa tak jak powinien bo jest - według informacji z serwisu AVT - błąd w oprogramowaniu. Mieli się tym zająć ale już ponad 2 lat nic z tym nie zrobili, hehehe...Panowie można prosić o rozwiązanie problemu z termostatem ??
Musisz inaczej ustawiać "histerezę". Jako próg załaczeniu wyjścia daj wyższą temperaturę, zaś jako wyłączenie niższą. Tak na odwrót niż powinnno być A co!
Dzięki kolego, zadziałała twoja instrukcja.
Nie ma ktoś przypadkiem poprawionego softu do tego zestawu ??
Nie ma ktoś przypadkiem poprawionego softu do tego zestawu ??
Cieszę się Jak postawię kompa na nogi to mogę Ci podesłać własny soft do tego miernika. Nie doczekałem się na poprawkę z AVT więc napisałem sam )
- procesorowiec
- -
W instrukcji do zestawu jest to wyraźnie opisane - str 4, ramka z wykrzyknikiem
http://serwis.avt.pl/manuals/AVT2857.pdf
http://serwis.avt.pl/manuals/AVT2857.pdf
O! Widzę, że AVT zamiast zmienić błędny kod i nie ośmieszać się błędną definicją histerezy woli wydrukować nowe instrukcje do zestawów.
Definicja histerezy: "...histereza - odstęp pomiędzy temperaturą t1, przy której załącza się dane urządzenie, a temperaturą t2, przy której urządzenie się wyłącza. Czyli to: t2-t1, przy czym t2>t1..."
Jak widać, zestaw AVT działa zupełnie odwrotnie...
Definicja histerezy: "...histereza - odstęp pomiędzy temperaturą t1, przy której załącza się dane urządzenie, a temperaturą t2, przy której urządzenie się wyłącza. Czyli to: t2-t1, przy czym t2>t1..."
Jak widać, zestaw AVT działa zupełnie odwrotnie...
W takim razie czekam na soft'aCieszę się Jak postawię kompa na nogi to mogę Ci podesłać własny soft do tego miernika. Nie doczekałem się na poprawkę z AVT więc napisałem sam )
pozdrawiam
I jak kolego, jest szansa dostać ten poprawiony sofcik do mierniczka ??Cieszę się Jak postawię kompa na nogi to mogę Ci podesłać własny soft do tego miernika. Nie doczekałem się na poprawkę z AVT więc napisałem sam )
Panowie co tu taka cisza w temacie? Co się dzieje?