Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięImpulsowy wykrywacz metali EP 07/2009
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Witam
Jestem zainteresowany tym kitem, mam jednak kilka pytań.
Czy jest to wykrywacz na Pic-u czy sterowany jest całkowicie analogowo?
Czy jeśli to jest wykrywacz cyfrowy to z płytką jest tak samo jak z popularnym Jablem, znaczy procesor jest zaprogramowany i "firmowo" wlutowany na płytce do kupienia?
Proszę o odpowiedzi
Pozdrawiam
Maniutek
Jestem zainteresowany tym kitem, mam jednak kilka pytań.
Czy jest to wykrywacz na Pic-u czy sterowany jest całkowicie analogowo?
Czy jeśli to jest wykrywacz cyfrowy to z płytką jest tak samo jak z popularnym Jablem, znaczy procesor jest zaprogramowany i "firmowo" wlutowany na płytce do kupienia?
Proszę o odpowiedzi
Pozdrawiam
Maniutek
Patrząc na przetwornicę podwyższającą napięcie to diody są błędnie rozrysowane i nie wiem czy poprawnie będzie działać.
Uproszczono również układ załączania generatora akustycznego, w oryginale stosowany był trudno dostępny FET z kanałem P.
Nie wiem również po co dodano elektrolit na wejściu LF357,
elka w "sercu" wykrywacza pasuje jak świni korale
Uproszczono również układ załączania generatora akustycznego, w oryginale stosowany był trudno dostępny FET z kanałem P.
Nie wiem również po co dodano elektrolit na wejściu LF357,
elka w "sercu" wykrywacza pasuje jak świni korale
Bo trzeba patrzyć tylko na oryginałyhmmm... jako kompletny laik przystąpiłem do złożenia tego... no i już na początku się zatrzymałem... W opisie jest kondek C4 47n a zarówno schemat ideowy, montażowy jak i płytka go nie uwzględnia. Cóż ja, biedny, teraz mam począć? Pomóżcie proszę... Czy jego brak dyskwalifikuje projekt?
http://lucaslab.grandhost.pl/zdjecia%20 ... ywacza.JPG
to jest blokowanie napięcia przy samej cewce
-
- -
-
- -
Ok skoro jest zainteresowanie umieszczę jutro na elektrodzie pl całość.
Budowałem z projektu avt i lucas lab to ten sam wykrywacz i te same błędy o ile wcześniej ktoś pisał o kondensatorze oznaczonym na płytce c27 wg projektu lucas lab jest to c4 o wartości 47nF i taki zastosowałem. A co z IC1 LF357?
Medicus nie łam się będzie działał
Budowałem z projektu avt i lucas lab to ten sam wykrywacz i te same błędy o ile wcześniej ktoś pisał o kondensatorze oznaczonym na płytce c27 wg projektu lucas lab jest to c4 o wartości 47nF i taki zastosowałem. A co z IC1 LF357?
Medicus nie łam się będzie działał
-
- -
-
- -