Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCyfrowy zasilacz - AVT2674 (problem z przetwornikiem A/D)
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Skoro przerobiłeś te regulacje, to musisz się w tym orientować.Zgadza sie oryginalny soft! nie wgrywalem tego z podanego tematu gdyz potrzebowalem przerobic regulacje napiecia i pradu wiec plik bin byl mi bezurzyteczny! Wiec ma moze ktos na to lekarstwo ??
Brak możliwości programowania, spowodowany jest błędnym adresem pamięci.
Procek wysyła sobie dane w próżnię .
Pod jakim adresem znajduje się pamięć, możesz dowiedzieć się np. przeszukując adresy po I2, gdy w układzie znajduje się tylko pamięć i procesor .
W załączniku mały programik przeszukujący I2.
- Załączniki
-
- Sprawdzanie adresow I2.rar
- (381Bajtów)Pobrany 171 razy
ciężko się zastanawiam nad tym układem bo po zmontowaniu nie chce on chulaclawiatura nie reaguje, a na wyświetlaczu jest napis U>3V i I=10mA. doszedłem do tego iż po wyjęciu AT24c04 napis się zmnienia na U=24V i I=10mA. mikroprocka mam z AVT z orginalnym progsem. nie wiem tylko czy pójdzie mi ten układ bez max1243 tak jak to opisali w artykule. może ktoś się już uporał z takim problemem????