Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z zegarem DCF77 AVT-5022
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Mam mały problem z zegarem DCF77 na procesorze ATMEL AT90S8535. Otóż dekoduje on poprawnie datę, natomiast źle dekoduje czas, a dokładniej minuty - np. w rzeczywistości jest 19:03 a zegar wskazuje 19:02. Tylko na pełną godzinę (pod warunkiem poprawnego odbioru sygnału) pokazuje np.19:00 ale następna minuta to również 19:00 (znowu się spóźnia) - proszę o POMOC
mam dokładnie to samo, wygląda na błąd w sofcie
www.sp7ewl.com/public/avt5022d.avi
może ktoś coś podpowie?
www.sp7ewl.com/public/avt5022d.avi
może ktoś coś podpowie?
AVT5022 - problem
Problem w tym że nie mam kodu źródłowego.Problem już rozwiązałem. Trzeba usunąć jedną linijkę w kodzie źródłowym (pod koniec)- jest to linijka DECR tylko nie pamiętam którą zmienną ale chodzi o minuty. Potem trzeba to skompilować i wgrać do zegara. Problem się kończy
Ale jak AVT może sprzedawać żle zaprogramowane kości!?
Możesz podesłać ten kod na priva?
Bardzo prosze, w pliku są dwie wersje
- zegardcforyginał.bin - czyli oryginał pliku z EP poprawiony
-zegardcf mój.bin - czyli moja wersja - nieco zmieniona załaduj to się przekonasz co jest zmienione chyba ze masz jeszcze jakieś pytania to pisz osnapus(małpiszonek)o2.pl - służe pomocą
Pozdrawiam
Piotr
- zegardcforyginał.bin - czyli oryginał pliku z EP poprawiony
-zegardcf mój.bin - czyli moja wersja - nieco zmieniona załaduj to się przekonasz co jest zmienione chyba ze masz jeszcze jakieś pytania to pisz osnapus(małpiszonek)o2.pl - służe pomocą
Pozdrawiam
Piotr
- Załączniki
-
- Zegar_DCF.rar
- (42.74KiB)Pobrany 213 razy