Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Sprawdź napięcia na nogach 13 i 15 względem masy układu TDA7294.Złożyłem wszystko i podłączam a tu nic :( nie wiem co może być winą (jedyne co działa to zielona dioda) w głośniku nie słychac ani szmeru :(
Przede wszystkim, jak już wspominał End, sprawdź napięcia bez włożonych kości. Jeśli wszystko jest OK, spróbuj zacząć uruchamianie etapami - wpinaj się z słuchawkami do kolejnych stopni wzmacniacza, aż dojdziesz, gdzie leży problem.Złożyłem wszystko i podłączam a tu nicnie wiem co może być winą (jedyne co działa to zielona dioda) w głośniku nie słychac ani szmeru
Faktycznie, w topicu zaczyna się robić bajzer. Widzę tutaj poważniejszy problem, więc myślę End, że dobrze byłoby utworzyć nowy temat. Tytuł może "Tranzystorowy wzm. gitarowy - AVT 435" czy coś w tym stylu. Tak żeby każdy potencjalny zainteresowany mógł znaleźć ten topic po nr KITu...P.S. Chyba podzielimy ten temat? Bo to ma być prezentacja DIY a zrobiło się całkiem co innego...
Co na to autor tematu?
Przyznam się, że nie rozumiem... ale mniejsza...No tez tak mysle, ale jedna wielka dupa z tego wyszła, bo nie zdążyłem pomierzyć nożek a brachol mi juz włączyl wzm.
Na jakich układach takie napięcia są? Właściwie napięcie pownieneś mierzyć bez układzików (mam nadzieję, że zrobiłeś z podstawkami), względem masy. Jaki masz transformator?Dziś posprawdzałem napięcia 24v a druga nożka 1,8v więc dupa układy spalone.
To już jest nowy temat. ;)Zrobilem juz nowy temat w kity avt wiec tam dokończmy rozmowe.
Na zdjęciu wygląda, że wszystko jest podłączone... Przynajmniej od strony płytki ;-)I czy aby napewno podłaczyłeś GND, bo nie widze dokładnie kabla od transformatora...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości