Mam dzis wredny humor, i musze sie troche poczepiac, a ze akurat wczoraj doszla do mnie prenumerata... (wczesnie w tym mies).
No dybra... narazie tylko 1 artykul, za to z kilkoma "wpadkami":
Ethernetowy sterownik I/O
Na wstepie czytamy, ze projekt jest oparty na ATMega162, co widzimy na schemacie ?? PIC18F452 (ctr-c... ctr-v ?? ) btw. co bedzie twierdzic redakcja, ze pelno projektow opartych na PIC czy AVR ??
Oczywiscie w projekcie zyskujemy fantastyczna funkcjonalnosc, dzieki zastosowaniu expadnerow... tylko dlaczego na schemacie 3 z nich maja ten sam adres ?? (na pcb jest ok ale tam sie raczej nie bada zasady dzialania ukladu, a wiec nie uczy nowego - chyba ze juz przy wykonywaniu). (znow bylo copy party ?? ).
Wolne pozostaly porty (dlaczego porty ??), nie PE.0 i PD.5, tylko PE.0 i PD.4
I na koniec pytanie do autora: dlaczego proponuje maske 255.255.254.0 ??
No... to ide obejzec filma, a pozniej poczytac dalej... zobaczymy czy cos jeszcze znajde
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMusze sie poczepiac, czyli lektura EP11/06 [AVT-956]
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Tak, masz rację drogi Kolego, błędy rzeczywiście wystąpiły. Mogę Cię jednak zapewnić, że na schemacie który wysłałem do EP w formie pliku elektronicznego ich nie było. Być może były przerysowywane. Trudno mi w tej chwili doszukać się źródła błędu.
Na schemacie który posłałem widnieje zarówno opis Atmega162 jak i każdy z expandrów ma osobny adres.
Pozdrawiam
Rafał Chromik
Na schemacie który posłałem widnieje zarówno opis Atmega162 jak i każdy z expandrów ma osobny adres.
Pozdrawiam
Rafał Chromik