Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT 931 dsPICorder

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:
AVT 931 dsPICorder

Postautor: areczkas » 17 sie 2006, o 21:13

Witam forumowiczów

Czy ktoś z Was zainteresował sie dsPICorderem z wydania czerwcowego EP?

tomek_j
-
-

Postautor: tomek_j » 18 sie 2006, o 07:25

a co konkretnie cię interesuje?

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: areczkas » 18 sie 2006, o 11:55

Chciałem zrobić samemu ten kit a w sprzedaży jest jedynie płytka a ponadto w układzie zastosowany jest wyspecjalizowany PIC do którego nikt nigdzie nie podał oprogramowania, choćby w celu analizy pracy algorytmu...

tomek_j
-
-

Postautor: tomek_j » 18 sie 2006, o 12:27

Chciałem zrobić samemu ten kit a w sprzedaży jest jedynie płytka a ponadto w układzie zastosowany jest wyspecjalizowany PIC
no raczej wyspecjalizowany to on nie jest dsPIC30F4013 w obudowie DIL40 to naprostszy dsPIC z intefejsem do kodeka jaki mozna było znaleźć.
do którego nikt nigdzie nie podał oprogramowania.......
i kompletnych źródeł raczej nie poda niestety, ale jest do dyspozycji wersja wynikowa (hex)

Awatar użytkownika
areczkas
-
-
Kontaktowanie:

i to mnie denerwuje

Postautor: areczkas » 18 sie 2006, o 20:10

Nie czepiajmy się szczegółów, czy on jest wyspecjalizowany czy nie - to sprawa osobistej oceny, w mojej ocenie normalny uP to standardowa 51 a uP z dsp to już coś ciekawszego , ale to oczywiście sprawa dyskusyjna.

Jeśli chodzi o drugą część odpowiedzi to wyczerpuję wszystko :( standardowa kropka nad i...
Po co drukowano wogóle taki artykół- zero nici dydaktycznej, z resztą nie pierwszy raz....BRAWO kolega zarobił a my możemy popatrzeć.....

Wróć do „Kity AVT”