Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT3008 problem

Łysacz
-
-
AVT3008 problem

Postautor: Łysacz » 6 kwie 2006, o 15:23

Otóż jak w temacie mam problem z tym o to przedwzmacniaczem. Problem polega na tym, że nie ma stereo. wystarczy,że podam sygnal na lewy kanał i juz grają oba głośniki, ale z kolei jak podam na prawy to nic nie gra. W drugim wejsciu jest podobnie tyle, że jest odwrotnie jak podam na prawy to gra a jak na lewy to nie. Sprawdzałem zwarć miedzy kanałami nie ma funkcja jest ustawiona na zwykłe stereo. Scalaka kiedyś wymienialem. Nie pamietam czy było dobrze kiedyś, zauwarzyłem to niedawno.
Za wszelką pomoc dziekuje

Pozdrawiam i licze na odp

[ Dodano: 10-04-2006, 15:42 ]
Niemożliwe, że niekt nie umie mi pomóc. :( Napewno ktoś sie spotkał z podobnym problemem, albo wie co może byc tego przyczyną. Prosze o pomoc

Serwis
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Serwis » 11 kwie 2006, o 07:54

Witam
Proponuje przesłać zestaw do serwisu AVT.
Zerkniemy, naprawimy i odeślemy.
Nie spotkaliśmy się z taką usterką - podejrzewam TDA8425.
Pzdr SERWIS

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 11 kwie 2006, o 08:14

A może lepiej podstaw ten TDA8425 kosztuje on 6zł, a tak to na same przesyłki wywalisz około 14zł + dodatkowe czekanie.
Przeglądnij dobrze kit pod względem błędów i wstaw nowego scalaka.
Jeśli nie dasz sobie rady, serwis AVT Ci to zrobi :) ale chyba nie o to tutaj chodzi - będziesz miał większą satysfakcję jak sam to odpalisz.
Pozdr.

P.S. Sprawdź czy kośc dostaje dobrze zasilania, przed wlożeniem zmierz naięcie w podstawce na układ.

Łysacz
-
-

Postautor: Łysacz » 11 kwie 2006, o 18:30

Właśnie mam zamiar kupić tego TDA ale to za jakiś tydzień bo narazie jestem bez kasy. Mierzyłem napięcie i wynosi 11,45V czyli dobrze.

Wróć do „Kity AVT”