Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Problem z AVT-841 -ultradzwiekowy detektor ruchu

Raffciu
-
-
Problem z AVT-841 -ultradzwiekowy detektor ruchu

Postautor: Raffciu » 22 cze 2005, o 23:35

Mam problem z "Ultradźwiekowym detektorem ruchu - AVT 841"opisanym styczniowym 2000r. numerze EP. Zmontowalem dwa takie układy i oba nie działają poprawnie. Mianowicie chodzi o to, że reaguja na zakłócenia. Podłączony układ do zasilania reaguje na ruch, ale gdy np. włączę wiertarkę albo jakieś inne przedmioty gospodarstwa domowego funkcjonują -układ znów sie załącza -sam sie wyzwala. Nie wiem jak ten problem rozwiązać. Może którys z czytelników miałpodobny problem. Jeśli to jest możliwe prosze o pomoc.

Z góry bardzo dziekuje.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 26 cze 2005, o 13:22

A jak wygląda sprawa zasilacza?
Tzn. jaki zasilacz jest do tego ( jak zbudowany)

Potencjometr
-
-

Postautor: Potencjometr » 23 sty 2006, o 23:01

Posiadam ten kit, do zasilania uzywam zasilacza stabilizowanego własnej konstrukcji, wszystko działa należycie. Spróbuj zmienić zasilanie lub podłączyć układ do jakiegoś akumulatorka i zobaczysz czy to zakłócenia z sieci mają wplyw. Sprawdź też czy nie zamienileś nadajnika ultradźwięków z odbiornikiem, łatwo je pomylić bo są takie same, nadajnik ma T a odbiornik R na obudowie.

Powodzenia

Wróć do „Kity AVT”