witam
czy ktoś pracował z kitem AVT-819 (Kodowane cyfrowo wejścia parametryczne do centrali alarmowej). Według mnie coś z tym projektem jest nie tak. Gdy nie zrobi się zwarcia wejść to układ naprzemiennie sygnalizuje albo połączenie albo jesgo brak (!), a gdy zewrzemy wejścia to układ pozostaje w stanie w którym to następiło, czyli albo sygnalizuje, że wszystko jest OK, albo pokazuje że brak połączenia (!!). Sprawdzałem w erratach do kitów, ale nic nie znalazłem. Czy ktoś miał podobne doświadczenia ?
pozdrowienia
Marek
[size=9:][ [b:]Dodano[/b:]: [i:]20-10-2005, 13:49[/i:] ][/size:]
Po dogłębnej analizie mogę stwierdzić, że przyczyną wadliwego działania jest wyłączenie generatora sygnału taktującego po zwarciu któregokolwiek wyjścia/wejścia. Powoduje to zatrzaśnięcie stanów poszczególnych wyjść/wejść w danej chwili i brak dalszej reakcji na zmianę połączeń pozostałych. Czy ktoś miał podobne problemy ?
pozdrowienia
Marek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT-819
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy