Witam
Zmontowałem sobie ładowarkę AVT2143 i mam problem z ustaleniem prądy ładowania, wstawiłem trafo o napięciu które ma 9V przy obciążeniu prądem 350mA (tak mi powiedział koleś na giełdzie u którego kupiłem trafo). Moje pytanie - jak mam dołączyć multimetr aby sprawdzić jakim prądem ładują sie moje akumulatory (2300mAh) jak zaczynam rególować prąd ładowania PR2 to ładowarka zaraz sie wyłacza i przechodzi w stan czuwania - świeci się czerwona dioda (punkty Z W rozwarte) nie wiem czy jest coś nie tak z ładowarką czy trafo daje za duży prąd
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięŁadowarka NiCd i NiMH - kit AVT2143 EdW6/97
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
czekaj czegos nie rozumiem..
jak mozesz miezyć prąd w woltach i to dodatku mikro... ?? niby mam miernik który zmiezy 14 uV ale to przemysłowa kobyła a nie amatorski mierniczek...
Opisz jeszcze raz problem... jak masz wyslij mi dokumentqacje projektu i napisz jakie sa twoje spostrzerzenia co do (kiepskiego) działania układu to spróbuje pomóc
jak mozesz miezyć prąd w woltach i to dodatku mikro... ?? niby mam miernik który zmiezy 14 uV ale to przemysłowa kobyła a nie amatorski mierniczek...
Opisz jeszcze raz problem... jak masz wyslij mi dokumentqacje projektu i napisz jakie sa twoje spostrzerzenia co do (kiepskiego) działania układu to spróbuje pomóc