Witam
Wlasnie zlozylem ta karte, dokladnie sprzwdzilem montaz i sprawdzilem krytyczne napiecia i nie dziala
win xp pokazuje ze wykryl nowe nieznane urzadzenie i na tym kicha
po chwili pokazuje się okno ze nie rozpoznaje urzadzenia usb i ciagle ono pojawia się i znika
macie moze jakies sugestie ?
pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKarta Dzwiekowa USB AVT-509 problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Też montowałem ten kit i ruszył bezproblemowo ,parametry ma doskonałe (mierzone programem Spectra Lab).Ale kiedyś kolega składał kit AVT-387.Jest to konwerter USB<=>IDE.Nie mógł sobie poradzić z uruchomieniem i poprosił mnie o pomoc.Objaw był identyczny jak w Twoim przypadku.Długo dłubałem przy tym ,wymieniłem scalak TUSB6250 (SMD 80 końcówek w rastrze 0,5mm) i to samo.W końcu wymieniłem kwarc i ruszyło bezproblemowo.Spróbuj ,może to o to chodzi.Można próbować jescze wymieniać kondensatory przy kwarcu na mniejsze lub większe pojemności ,w innym kicie miałem taki przypadek.