Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Karta Dzwiekowa USB AVT-509 problem

MuNiO
-
-
Kontaktowanie:
Karta Dzwiekowa USB AVT-509 problem

Postautor: MuNiO » 8 lip 2005, o 14:25

Witam

Wlasnie zlozylem ta karte, dokladnie sprzwdzilem montaz i sprawdzilem krytyczne napiecia i nie dziala

win xp pokazuje ze wykryl nowe nieznane urzadzenie i na tym kicha
po chwili pokazuje się okno ze nie rozpoznaje urzadzenia usb i ciagle ono pojawia się i znika

macie moze jakies sugestie ?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pi-Vo
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Pi-Vo » 16 sie 2005, o 14:38

Też montowałem ten kit i ruszył bezproblemowo ,parametry ma doskonałe (mierzone programem Spectra Lab).Ale kiedyś kolega składał kit AVT-387.Jest to konwerter USB<=>IDE.Nie mógł sobie poradzić z uruchomieniem i poprosił mnie o pomoc.Objaw był identyczny jak w Twoim przypadku.Długo dłubałem przy tym ,wymieniłem scalak TUSB6250 (SMD 80 końcówek w rastrze 0,5mm) i to samo.W końcu wymieniłem kwarc i ruszyło bezproblemowo.Spróbuj ,może to o to chodzi.Można próbować jescze wymieniać kondensatory przy kwarcu na mniejsze lub większe pojemności ,w innym kicie miałem taki przypadek.

Wróć do „Kity AVT”