Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Domowa stacja meteorologiczna AVT 5060

Mario
-
-
Domowa stacja meteorologiczna AVT 5060

Postautor: Mario » 7 mar 2004, o 10:45

Witam szanownych forumowiczów. Składam (a właściwie dopiero będę, gdyż dopiero zamówiłem płytki) stację meteorologiczną wg kitu AVT5060.
Jest co lutować :). Czy ktoś z Was ma jakieś :idea: doświadczenia z tym (jakby nie było) dość skomplikowanym urządzonkiem ?? Czytałem o nim, ma nawet możliwość rozbudowy o anemometr - może się ktoś o to pokusił ?? A może jest jakiś problem z zakupem części...??
Służę swoją pomocą w doświadczeniach z elektroniką, sprzęcie komputerowym. Pozdrawiam.

Marek
-
-

Postautor: Marek » 10 mar 2004, o 22:45

Rozsądniej by było zrobić taki wywiad przed złożeniem zamówienia, a przymajmniej sprawdzić dostępność elementów.

Pozdrawiam
Marek

Mario
-
-

Postautor: Mario » 11 mar 2004, o 23:25

W sumie racja, generalnie zrobiłem wywiad i ze smutkiem muszę przyznać, że pewnie będę miał problem z ADE7759, ale jestem dobrej myśli. Bardzo mi na tym urządzeniu zależy, gdyż pozwala nie tylko zorientowac się o parametrach pogody ale również może związany z tym nastrój niektórych osób.... :wink: Pozdrawiam.

McKEE
-
-

Postautor: McKEE » 26 maja 2005, o 05:10

Cześć Mario Złożyłeś tą stację meterologiczną?Moja po pierwszym podłączeniu pokazuje
na ekranie czarne pole, no i mam trudności ze zdobyciem termometrów MAX6577 . Napisz jak ci poszło uruchamianie? Co do rozbudowy to chyba nie jest dostepny program źródłowy stacji. Dzięki za pomoc.

Wróć do „Kity AVT”