Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Przedwzmacniacz cyfrowy AVT uP-3008

Łukasz_82
-
-
Przedwzmacniacz cyfrowy AVT uP-3008

Postautor: Łukasz_82 » 10 lut 2005, o 16:12

Witam. Przedwzmacniacz ten mam zainstalowane razem z kitem AVT 2180 od dobrych 2 lat - wszystko pięknie. Tyle że przez ostatni rok byłem w wojsku i przez ten rok kto inny go używał i coś wtedy sie zepsuło. Już tłumacze. Do przedwzmacniacza wchodzą 2 kanały ( jakby nie inaczej) tylko tylko że jednego z nich "nie słychać" w głośniku a ten co jest to właśnie w przedwzmacniaczu jakoś się rozdwaja na 2 sygnały które idą do wzmacniacz - jakby wymuszone mono.Wymuszone mono jest jednym z efektów tego przedwzmacniacza - sa jeszcze 'pseudo stereo' , 'przestrzenne stereo' no i 'liniowe stereo'. Jak zmieniam efekt z 'linowego stereo' na 'wymuszone mono' to nie słychać różnicy.
Wzmacniacz sprawdziłem i jest ok,w przedwzmacniaczu procesor foni TDA8425 wymieniłem na nowy tak samo jak stablizator napięcia - bez rezultatu. Co się mogło zepsuć? Jest jeszcze procesor 89C4051 z naklejką z AVT (czy to znaczy że oni go programowali?) Wie ktoś może gdzie ten zaprogramowany układzik mozna dostać? W sklepie AVT kosztuje z 9 zl więc pryszcz ale czy bedzie zaprogramowany? POMOCY!

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 12 lut 2005, o 16:17

Zapytaj w dziale handlowym czy mają zaprogramowane takie układy.
handlowy@avt.com.pl

Wróć do „Kity AVT”