Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

AVT 570 - 8-kanałowy system pomiaru temperatury NEW

Pit
-
-
Kontaktowanie:
AVT 570 - 8-kanałowy system pomiaru temperatury NEW

Postautor: Pit » 16 paź 2004, o 09:36

Witam,
Mam pewien problem z tym termometrem, bo na wyswitlaczach pojawiają się jakieś dziwne wartości. mimo iż mam dobry kabel null-modem, oraz jest podłączony pod dobry port COM. Po naciśnięciu przycisku Start, dioda DANE mignie raz, i jakieś głupoty wyświetla program, a po paru sekundach Dioda zmienia kolor na czerwony, ale na przycisku NIE POJAWIA sie napis ERROR. Czujnik tez jest podlaczony, ale nie w tym miejscu gdzie pokazuje takie glupoty. POMOCY. Co to moze być ????????
PS
Nawet jak mam odłączone zasilanie. To juz kompletne nie wiem o co chodzi.
Załączniki
term.JPG
JakieÂś dziwne rzeczy pokazuje. A czujnik jest podlaczony zupelnie do innego zlacza.

trryt
-
-

Postautor: trryt » 17 paź 2004, o 16:15

Witam
Problem chyba tkwi w kablu. O ile dobrze pamiętam kabel null modem jest skrosowany, a tu na płytce też jest krosowanie. Spróbuj podłączyć urządzonko prosto do portu w PC (o ile Ci się zmieści :wink: ),powinno zadziałać.

Pit
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Pit » 17 paź 2004, o 21:54

WIELKIE DZIEKI, POMOGLO !!! :) . POZATYM JESZCZE OBNIZYLEM NAPIECIE NA ZASILANIU DO 6V, A W OPISIE PISALO 9V. TERAZ DZIALA W 100%.
POZDRAWIAM

trryt
-
-

Postautor: trryt » 18 paź 2004, o 17:55

No to super. Jesteś pierwszą osobą której pomogłem na tym forum - zwykle to ja pytałem.
A kabel Null modem to tylko do łączenia dwóch PC ze sobą.

Wróć do „Kity AVT”