Mam małą sugestie jesli chodzi o dystrybucje płytek AVT. Mianowicie płytki projektów w których urzyto układów programowalnych (GAL, uP itp.) są dostępne w sprzedaży tylko z tymi układami. A wiele konstruktorów, którzy nie są tylko bezmyślnymi monterami myśli o przeróbce urządzeń proponowanych przez EP, EdW. Często w konstukcjach nie zostają użyte wyżej wymienione układy. Po pierwsze są one w takich przypadkach nie potrzebne, po drugie płytki z nimi są drogie, co często prowadzi iż nie mieszczą się w cenie do której magą zostać wysłane za darmo wraz z prenumeratą. Sam bardzo cierpie iż nie moge zakupić płytek do kitu AVT-591 bez mikrokontrolerów. Potrzebuje dwuch takich płytek ale chce wykorzystać je jako moduły wejściowe "wzmacniacz+A/C". Czy jest jakakolwiek możliwość zakupu samych płytek ? Wydawnictwo powinno pomyśleć o kreatywnych czytelnikach, którzy eksperymentują.
Z góry dziękuje za rozpatrzenie mojej prośby.
Pozdrawiam wszystkich pracowników AVT.
Z poważaniem Rafał Kędzierski

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPłytki kitów z "+" czyli manifest kreatywności
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
jak wygląda sprawa płytek?
a jest taka możliwośćaby przesłali mi płytkę razem z prenumeratą?
Płytki
Po pierwsze: płytki do AVT-591 są dwustronne z metalizacją co w domowych warunkach jest barierą nie do przebicia. Głównie chodzi o metalizacje, bo do płytek dwusronnych mam już wprawę, stosuje poprostu lusowane przeloski z cienkiego drutu.
Po drugie: Mógł bym je zamuwić ale płytki śą dostępne tylko wraz z zaprogramowanym mikrokontrolerem. Płytka kosztuje wtedy 54 zł, co powoduje że nie można jej zamówić w ramach przesyłki z prenumeratą.
Płytki są dostępne TYLKO z mikrokontrolerem i to jest właśnie problem, który poruszyłem.
Rozumiem marketing, ale na EP pisze "Międzynarodowy magazyn elektroników konstruktorów". Konstruktorów a nie MONTERÓW, a powyżej opisane działania AVT sprowadzają te kity do wersji "tylko dla monterów".
Co zależy AVT by nie rozprowadzać samych płytek bez zaprogramowanych układów. Jest przecież tyle osób które eksperymentują z płytkami AVT i nie koniecznie potrzebują zaprogramowanych układów dołączonych do płytki.
Myśle iż wszystkie osoby które napotkały bariere płytek z "+" powinny zabrać tutaj głos.
Po drugie: Mógł bym je zamuwić ale płytki śą dostępne tylko wraz z zaprogramowanym mikrokontrolerem. Płytka kosztuje wtedy 54 zł, co powoduje że nie można jej zamówić w ramach przesyłki z prenumeratą.
Płytki są dostępne TYLKO z mikrokontrolerem i to jest właśnie problem, który poruszyłem.
Rozumiem marketing, ale na EP pisze "Międzynarodowy magazyn elektroników konstruktorów". Konstruktorów a nie MONTERÓW, a powyżej opisane działania AVT sprowadzają te kity do wersji "tylko dla monterów".
Co zależy AVT by nie rozprowadzać samych płytek bez zaprogramowanych układów. Jest przecież tyle osób które eksperymentują z płytkami AVT i nie koniecznie potrzebują zaprogramowanych układów dołączonych do płytki.
Myśle iż wszystkie osoby które napotkały bariere płytek z "+" powinny zabrać tutaj głos.
Płytki z "+"
Napisałem do działu handdlowego. Dostałem odpowiedz iż można kupic płytki bez "+" do kitu AVT591 za 28zł. (lepiej niż wcale)
Ale nie wiem czy można tak ze wszystkimi kitami. W gazecie napisali ostrzeżenie:
"Pozycje ze znakiem "+" zawierają koszt programu, gdyż płytki i kity sprzedawane są wyłącznie z dyskietką i zaprogramowanymi układami"
Warto wyjaśnić dokładnie tą sprawę, bo sam już nie wiem co o tym myśleć.
Ale nie wiem czy można tak ze wszystkimi kitami. W gazecie napisali ostrzeżenie:
"Pozycje ze znakiem "+" zawierają koszt programu, gdyż płytki i kity sprzedawane są wyłącznie z dyskietką i zaprogramowanymi układami"
Warto wyjaśnić dokładnie tą sprawę, bo sam już nie wiem co o tym myśleć.