Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięBezprzewodowa ładowarka do SIEMENS
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Zmontowałe sobie "bezprzewodową ładowarkę do SIEMENS" jednak nie działa ona tak jak jest napisane w artykule. Mianowice, nie swieci sie dioda sygnalizujaca przepływ pradu. wogóje na niej nie ma napięcia. Prąd ładowania jest 75uA taki sam jak z ładowarki, napięcie jest takie jak na baretii (ale ładowanie zależy chyba od prądu a nie od napiecia - wiec cyba jest dobre - nie wiem ???) napięcie na C-B Tranzystora jest takei jak na baretii i tez nie wiem czy jest ono dobre? czynie za dóże. złożyłem układ zarówno z elementów SMD jak i z normalnych (zeby łatwiej dokonac pomiarów) ale obydwa modele działają w taki sam sposób czyli DIODA NIE SWIECI!! czy ktoś robił juz ta ładowarke? (EdW03/2003) moze mi poradzicie albo pwiecie co jest zle zrobione??????? POMOCY!!!!!!
Podeślij mi też może coś uda mi się poradzić
dimus@simplusnet.pl
dimus@simplusnet.pl
Napiecie na wyjsciu jest identyczne jak na wejsciu czyli bat. Prąd ładowania jest niby taki sam jak z ładowarki czyli 75uA. A ta zasrana dioda nie swieci. a komus sie udało złozyć tak zeby swieciła??????prubowałem juz ją podłanczac na wszystkie sposoby ale nic z tego. A czyukład jest poprawny?Napiecie na trnazystorze CB jest 6,9V to dobrze czyżle?
Witam!
Dostasłem wreszcie tego miala. Moim zdaniem to prąd 75uA to prąd troche a nawet o wiele zamały żeby ten układ można było nazwać ładowarką ale układ wygląda na ok. Sprawdź czy polaryzacja na wtyczce do telefonu jest dobra, czy + jest na tej samej końcówce co w orginalnej ładowarce sieciowej. Jeśli zacznie płynąć prąd to i LED'a sie zaświeci.
Dostasłem wreszcie tego miala. Moim zdaniem to prąd 75uA to prąd troche a nawet o wiele zamały żeby ten układ można było nazwać ładowarką ale układ wygląda na ok. Sprawdź czy polaryzacja na wtyczce do telefonu jest dobra, czy + jest na tej samej końcówce co w orginalnej ładowarce sieciowej. Jeśli zacznie płynąć prąd to i LED'a sie zaświeci.