Mam problem bowiem nie wiem jaki transformator zastosować do tego układu, a tak wogóle to mało zrozumiały jest ten schemat dla mnie i mojego kolegi elektronika. Czy mógłby mnie ktoś oświecić, doradzić, pomóc? proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Dulek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKit 2153
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Witam
Ja mam takie pytanko. To dotyczy kitu avt 2153 z zastosowaniem tda 7294. Chce aby ten wzmacniacz utrzymywał przy życiu tylko subwoofer. Chciałbym wiedziec czy mozna w nim cos zmodywikowac aby lepiej sprostał temu zadaniu. I jakie mam dac mu zasilanie, tzn jaki transformator. Dokładnie chodzi mi o jakiej mocy, amperowosci i voltarzu. Z góry dzikuje za pomoc. Pozdrawiam. Dulek
Ja mam takie pytanko. To dotyczy kitu avt 2153 z zastosowaniem tda 7294. Chce aby ten wzmacniacz utrzymywał przy życiu tylko subwoofer. Chciałbym wiedziec czy mozna w nim cos zmodywikowac aby lepiej sprostał temu zadaniu. I jakie mam dac mu zasilanie, tzn jaki transformator. Dokładnie chodzi mi o jakiej mocy, amperowosci i voltarzu. Z góry dzikuje za pomoc. Pozdrawiam. Dulek
Jak bedziesz juz w sklepie to poproś o:Wiem, ze mi napisałeś. Tylko tyle, że nie pamietam jush. Chodzi mi dokładnie o oznaczenia tego transformatora, tak abym mówiąć o nim sprzedawcy on zorientował sie o co mi chodzi. A i ile on mniej wiecej kosztuje. Pozdr. Dulek
Transformator toroidalny o napięciu wtórnym 2x26V~ i o mocy 200W
Co do ceny to zalezy od producenta ale ja polecam (bo to chyba najtaniej)
w www.toral.pl
Niezapomnij o dobrym mostku i kondensatorkach filtrujacych.