Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siędekoder surround
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
zamierzam zrobić jakiś dekoder surround i prawdopodobnie będzie to AVT 481 .Jeżeli ktoś go już zrobił i ma jakieś ciekawe opinie lub uwagi na temat działania tego układu to będę wdzięczny za ich przekazanie.
Poszukuję również rysunku płytki AVT 481 w formacie PCB lub jakiejś bitmapy dobrej jakości(do druku na pap kredowym)
Może ktoś ma jakieś lepsze rozwiązanie procesora surround.
Poszukuję również rysunku płytki AVT 481 w formacie PCB lub jakiejś bitmapy dobrej jakości(do druku na pap kredowym)
Może ktoś ma jakieś lepsze rozwiązanie procesora surround.
Czeć.
Zrobiłem ten układ - działa i to całkiem całkiem, tylko plytkę zaprojektowałem sam i na płytce dodałem filtr suba oraz zasilacze 5 i 12V.
Zmieniłem też kilka elementów np. opory przy nogach 7 i 8 uPc - pewniej działa przełšczanie.
Mam jeszcze 3 płytki - jak chcesz to mogę odstšpić. ( gg - zostaw wiadomość)
Pozdrawiam.
Zrobiłem ten układ - działa i to całkiem całkiem, tylko plytkę zaprojektowałem sam i na płytce dodałem filtr suba oraz zasilacze 5 i 12V.
Zmieniłem też kilka elementów np. opory przy nogach 7 i 8 uPc - pewniej działa przełšczanie.
Mam jeszcze 3 płytki - jak chcesz to mogę odstšpić. ( gg - zostaw wiadomość)
Pozdrawiam.
Jak będzie miało wejście po SPDIF i możliwość dekodowania DTS z wyjściem analogowym na 5.1 to ja jestem jak najbardziej zainteresowany W końcu będzie można usłyszeć to co oferuje PS2Sadze, ze w EP1/2004 uda sie nam pokazac cyfrowy dekoder na SAA2505 Philipsa. Robi prawdziwe 6 kanalow z DD.
Pzdr
PZb
Re: dekoder surround
odpowiedz na temat dekodera SURROUND
Hejka jestem bzyk jak chcesz to ci moge przesłac schemat dekodera dolby pro logic. sam go zaprojektowałem jest złozony z wielu wzmacniaczy operacyjnych i vca niema w nim zadnych procesorów dzwieku tylko jeden do sterowania wyswietlaczem i przełaczania kanalów i obslugi pilota ale niejest on wymagany do poprawnej pracy dekodera. moim zdaniem działa ok. filmy nagrane w dolby brzmia zaj.... to jak bys go chcial to daj znac. nara[/url]
Hejka jestem bzyk jak chcesz to ci moge przesłac schemat dekodera dolby pro logic. sam go zaprojektowałem jest złozony z wielu wzmacniaczy operacyjnych i vca niema w nim zadnych procesorów dzwieku tylko jeden do sterowania wyswietlaczem i przełaczania kanalów i obslugi pilota ale niejest on wymagany do poprawnej pracy dekodera. moim zdaniem działa ok. filmy nagrane w dolby brzmia zaj.... to jak bys go chcial to daj znac. nara[/url]
bzyk bardzo chętnie skorzystam , jak możesz to prześlij na e-mail
bogsal@op.pl
bogsal@op.pl