Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięNowe KITY
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Czy Kity z Elektroniki Praktycznej są w ogóle dostępne, bo szukam i nawet wzmianki w sklepie nie ma.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Nowe KITY
Tak, są dostępne, ale... Niestety, współcześnie kity już nie sprzedają się tak, jak 15-20 lat temu. Internet wszystko zmienił. Teraz łatwo jest zaprojektować płytkę lub ściągnąć zbiór ją zawierający, wysłać do produkcji, kupić części itd. Ale wracając do pytania. Decyzję o wprowadzeniu kitu do sprzedaży podejmuje "handlowy" na podstawie tego, czy w ogóle jest zainteresowanie zakupem. Jeśli zestaw jest chodliwy, to można kupić komplet części, jeśli kilka osób pyta o zestaw, to można kupić płytkę, a w części trzeba zaopatrzyć się osobno. Jeśli jest mniej niż 4-5 chętnych na zakup, to najczęściej pomimo publikacji opisu w EP czy EDW kitu nie jest wprowadzany do sprzedaży. W takiej sytuacji proszę pisać na adres serwis@avt.pl, a tam w pracowni konstrukcyjnej na pewno znajdą jakieś rozwiązanie.
A czemu tak trudno otrzymać serwis@avt.pl wsady do procków? Często publikowane są paczki z PCB bez wsadu. I bardzo ciężko jest uzyskać wsadyTak, są dostępne, ale... Niestety, współcześnie kity już nie sprzedają się tak, jak 15-20 lat temu. Internet wszystko zmienił. Teraz łatwo jest zaprojektować płytkę lub ściągnąć zbiór ją zawierający, wysłać do produkcji, kupić części itd. Ale wracając do pytania. Decyzję o wprowadzeniu kitu do sprzedaży podejmuje "handlowy" na podstawie tego, czy w ogóle jest zainteresowanie zakupem. Jeśli zestaw jest chodliwy, to można kupić komplet części, jeśli kilka osób pyta o zestaw, to można kupić płytkę, a w części trzeba zaopatrzyć się osobno. Jeśli jest mniej niż 4-5 chętnych na zakup, to najczęściej pomimo publikacji opisu w EP czy EDW kitu nie jest wprowadzany do sprzedaży. W takiej sytuacji proszę pisać na adres serwis@avt.pl, a tam w pracowni konstrukcyjnej na pewno znajdą jakieś rozwiązanie.
-
- -
Panie Pawle, przecież od co najmniej czterech lat otrzymuje Pan od nas wsady, o które Pan prosi.
Rozmawialiśmy o tym ostatnio i wydawało mi się że temat już wyczerpaliśmy?
Rozmawialiśmy o tym ostatnio i wydawało mi się że temat już wyczerpaliśmy?
Autor też nie chce dać wsadów?A czemu tak trudno otrzymać serwis@avt.pl wsady do procków? Często publikowane są paczki z PCB bez wsadu. I bardzo ciężko jest uzyskać wsady
Wsady i w przeważającej większości źródła akurat do moich projektów dostępne są na stronie EP (jakoś nie mam problemu ze znalezieniem) i na moich stronach. Bywa, że wysyłam kody na e-mailową prośbę, bo nie chce mi się udowadniać, że kody są dostępne.
Może trzeba lepiej szukać?
Może warto napisać do autora?
Czasem się zdarza że autor nie chce dać, albo nie odpisujeAutor też nie chce dać wsadów?A czemu tak trudno otrzymać serwis@avt.pl wsady do procków? Często publikowane są paczki z PCB bez wsadu. I bardzo ciężko jest uzyskać wsady
Wsady i w przeważającej większości źródła akurat do moich projektów dostępne są na stronie EP (jakoś nie mam problemu ze znalezieniem) i na moich stronach. Bywa, że wysyłam kody na e-mailową prośbę, bo nie chce mi się udowadniać, że kody są dostępne.
Może trzeba lepiej szukać?
Może warto napisać do autora?
Ale bardziej mówię o tym jak nie ma kontaktu z autorem
Sprawdzam strony i czasami są tylko same wzory PCB