Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKit AVT 2940
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Witam
Czy posiada ktoś z forum zestaw AVT 2940( Nagrzewnica indukcyjna)? Niestety układ nie jest już dostępny w sprzedaży a bardzo by mi się przydał w pracy inżynierskiej.
Czy posiada ktoś z forum zestaw AVT 2940( Nagrzewnica indukcyjna)? Niestety układ nie jest już dostępny w sprzedaży a bardzo by mi się przydał w pracy inżynierskiej.
Re: Kit AVT 2940
Niestety nie posiadam takowego układu.
A taką płytkę można zrobić w kilka minut
Jeśli będziesz miał problemy mogę Ci taką płytkę wykonać
A taką płytkę można zrobić w kilka minut
Jeśli będziesz miał problemy mogę Ci taką płytkę wykonać
Ok wykonam płytkę. Jak zrobie podeśle i może być mógł po mnie sprawdzić.
Ok wykonałem płytkę. Jak byś mógł sprawdzić czy wszystko OK.
- Załączniki
-
- Driver.rar
- (81.86KiB)Pobrany 228 razy
Pogrubić ścieżki!
Ścieżka od R1 idzie za blisko idzie 4 nogi drivera, to samo z połączeniem 7 nogi z R2.
ARK można wybrać podwójne, niepotrzebnie tyle wyprowadzeń.
C7 ma pojemność 10uF (patrz schemat i spis elementów).
Możesz zaoszczędzić trochę miejsca na PCB pomniejszając odległości od elementów ale nie przesadzałbym za bardzo
Czemu zobiłeś wszystko na warstwie TOP??
Ogólnie jest ok, popraw grubość ścieżek dla pewności i poprowadź trochę inaczej ścieżki
Ścieżka od R1 idzie za blisko idzie 4 nogi drivera, to samo z połączeniem 7 nogi z R2.
ARK można wybrać podwójne, niepotrzebnie tyle wyprowadzeń.
C7 ma pojemność 10uF (patrz schemat i spis elementów).
Możesz zaoszczędzić trochę miejsca na PCB pomniejszając odległości od elementów ale nie przesadzałbym za bardzo
Czemu zobiłeś wszystko na warstwie TOP??
Ogólnie jest ok, popraw grubość ścieżek dla pewności i poprowadź trochę inaczej ścieżki
Pogrubiłem scieżki oraz poprawiłem, te które były za blisko. Tylko nie wiem co zrobić z tą warstwą. Projekt bede pszesyłał do firmy http://prototypy.com/t/1,Strona_glowna aby ją wykonali i nie wiem na jakiej warstwie muszę to wykonać aby pózniej pasowały mi scieżki do elementów. Jak byś mogł to zobaczyć i ewentualnie poprawić te warstwy.
- Załączniki
-
- Eagle projekty.rar
- (81.96KiB)Pobrany 221 razy
Jutro sprawdzę na spokojnie
Tak z ciekawości, ile Ci zaśpiewali za zrobienie PCB?
Tak z ciekawości, ile Ci zaśpiewali za zrobienie PCB?
Poprawiony układ
Jak zaczniesz pracę to od razu zmień warstwę z TOP na BOTTOM
Nie rób nigdy kątów prostych na ścieżkach, łatwiej się podtrawiają
Jeśli firma wyceni Ci za drogo, to mogę Ci wykonać taką PCB.
Jak zaczniesz pracę to od razu zmień warstwę z TOP na BOTTOM
Nie rób nigdy kątów prostych na ścieżkach, łatwiej się podtrawiają
Jeśli firma wyceni Ci za drogo, to mogę Ci wykonać taką PCB.
- Załączniki
-
- Eagle projekty.rar
- (82.19KiB)Pobrany 211 razy
Za dwie takie płytki wyliczyli mi 50 zł. Jaka by była cena u Ciebie ?
Jeśłi byś mógł jeszcze sprawdzić mi kolejną płytkę, którą muszę wykonać ( tranzystory do tego sterownika). Podsyłam w załączniku wraz z schematem.
Ogólnie wolałbym wykonać te wszystkie płytki u Ciebie. Jak bys to wycenił łącznie 4 płytki (po 2).
Jeśłi byś mógł jeszcze sprawdzić mi kolejną płytkę, którą muszę wykonać ( tranzystory do tego sterownika). Podsyłam w załączniku wraz z schematem.
Ogólnie wolałbym wykonać te wszystkie płytki u Ciebie. Jak bys to wycenił łącznie 4 płytki (po 2).
- Załączniki
-
- Tranzystory.rar
- (460.74KiB)Pobrany 223 razy
Ok zerknę, ale musisz mi dać trochę czasu, muszę dokończyć kilka rzeczy. Powiedz mi na kiedy musisz mieć gotowe płytki??
Ok rozumiem. Nie mam jakiegoś określonego terminu. Fajnie by było w miarę niedługim czasie( około tygodnia) ale jestem w stanie poczekać dłużej. Muszę i tak zamówić części, na które i tak będę czekać.
Eeeeeee to jak tydzień to spokojnie się wyrobię ze zrobieniem
Powiedz mi jaki chcesz mieć napis na płytkach??
Powiedz mi jaki chcesz mieć napis na płytkach??
Na jednej może być sterownik a na drugim układ wykonawczy.
Układy mam już przygotowane.
Zerknij i sprawdź ze schematem, co prawda sprawdzałem ale zerknij po mnie jeszcze raz
Jeśli wszystko będzie się zgadzało, zajmę się robieniem płytek. Za 6 płytek policzę Ci 60 zł (laminat, środek trawiący, warstwa opisowa, zabezpieczenie kalafonią, wiercenie otworów).
Zerknij i sprawdź ze schematem, co prawda sprawdzałem ale zerknij po mnie jeszcze raz
Jeśli wszystko będzie się zgadzało, zajmę się robieniem płytek. Za 6 płytek policzę Ci 60 zł (laminat, środek trawiący, warstwa opisowa, zabezpieczenie kalafonią, wiercenie otworów).
- Załączniki
-
- PCB.rar
- (27.68KiB)Pobrany 236 razy
Super;)
Wydaję mi się, że układy są OK. To co przesyłka pobraniowa ???
Wydaję mi się, że układy są OK. To co przesyłka pobraniowa ???
Ok, jutro płytki będą wytrawione, powiercone i zabezpieczone kalafonią, oraz zrobiony opis.
Nie jestem pewien, czy wysyłając jako polecony priorytet mam możliwość nadania za pobraniem.
Nie jestem pewien, czy wysyłając jako polecony priorytet mam możliwość nadania za pobraniem.
Ok to napisz mi dane do przelewu, to Ci kasę przeleje.
Vir84 możesz pokazać fotkę jakiejś PCB, którą wykonałeś?