Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZasilacz V640
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Poszukuję zasilacza do miernika Meratronik V640 (ten lewy na fotce) zamiast zasilacza sieciowego z tyłu jest tam pojemnik na bateryjki. Nie używam go w terenie więc przydał by się zasilacz. Odkupię chętnie cały przyrząd uszkodzony.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Zasilacz V640
Ciężko będzie, chociaż czasami widywałem na allegro... Trzeba będzie się naszukać i nachodzić. Nie chcesz go dorobić samodzielnie? To nie to samo co oryginalny, ale chyba nie miałbyś większych problemów z wbudowaniem go w pojemnik na baterie.
Zasilacz można dorobić własnoręcznie, miałem kilka fabrycznych modułów zasilających, rozdałem potrzebującym. Jeżeli chcesz zrezygnować całkowicie z zasilacza bateryjnego możesz wbudować go do pojemnika na baterie, łatwo kupić niskie transformatory zalewane o mocy 0.6-1VA bezproblemowo mieszczące się w obudowie.
Warto zastanowić się nad dorobieniem w pojemniku gniazda zasilania zewnętrznego i wykorzystaniem zwykłego zasilacza wtyczkowego.
Warto zastanowić się nad dorobieniem w pojemniku gniazda zasilania zewnętrznego i wykorzystaniem zwykłego zasilacza wtyczkowego.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Dla kolegi ten zasilacz może też mieć wymiar kolekcjonerski, nie tylko praktyczny
Tak, fajnie jest mieć fabryczny komplet w etui i z działająca sondą w.cz.
Miernik ten pomimo leciwego wieku jest w zasadzie jedynym wiarygodnym przyrządem w m.cz~w.cz dostępnym w praktyce i był kiedyś marzeniem każdego elektronika.
Moim marzeniem jest uzbieranie seri Hm1xx Hamega, mam słabość do tego producenta jednak upolowanie dobrych i sprawnych egzemplarzy to prawdziwy fart.
Miernik ten pomimo leciwego wieku jest w zasadzie jedynym wiarygodnym przyrządem w m.cz~w.cz dostępnym w praktyce i był kiedyś marzeniem każdego elektronika.
Moim marzeniem jest uzbieranie seri Hm1xx Hamega, mam słabość do tego producenta jednak upolowanie dobrych i sprawnych egzemplarzy to prawdziwy fart.
Dzięki za zainteresowanie i propozycje.
Kolorowo sprawa nie wygląda, wychodzi na to że będę musiał zniszczyć pojemnik na baterie i wmontować samoróba.
A propos Działającej sondy w.cz.
Moja już jest taka wyświechtana i nieraz przerywa że chętnie odkupił bym takową 100 procentową.
@traxman:
Napisz konkretnie jakie modele cię interesują to się rozejrzę.
Ci moi znajomi gebelsi elektronicy mają w tych swoich piwnicach czy kanciapach różne okurzone Hamegi.
Kolorowo sprawa nie wygląda, wychodzi na to że będę musiał zniszczyć pojemnik na baterie i wmontować samoróba.
A propos Działającej sondy w.cz.
Moja już jest taka wyświechtana i nieraz przerywa że chętnie odkupił bym takową 100 procentową.
@traxman:
Napisz konkretnie jakie modele cię interesują to się rozejrzę.
Ci moi znajomi gebelsi elektronicy mają w tych swoich piwnicach czy kanciapach różne okurzone Hamegi.
Jak masz sondy od w/w miernika Metex mierzy poprawnie i nie potrzeba nosić cegły dawno wywaliłem używam w/w sond.