Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWyrzucanie pustych tonerów do kosza?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
Czy puste tonery z drukarki można wyrzycać do kosza? Jak sytuacja wygląda prawnie?, bo muszę coś z nimi robić bo zrobił mi się już bałagan w pokoju.
Re: Wyrzucanie pustych tonerów do kosza?
Oddaj stary kartridż do sklepu, w którym kupujesz nowy. Kumpel, który pracuje w takim sklepie powiedział mi kiedyś, że tak wolno. Zakładam, że w każdym sklepie coś takiego funkcjonuje.
Ja idę do sklepu za rogiem, oddaję stare i za 24 h odbieram je pełne. 7€ za sztukę. Może w Polsce cuś podobnego znajdziecie.
tylko ciekawe czy w takim czasie i takiej cenieJa idę do sklepu za rogiem, oddaję stare i za 24 h odbieram je pełne. 7€ za sztukę. Może w Polsce cuś podobnego znajdziecie.

utylizacja, utylizacja i jeszcze raz utylizacja. Druga sprawa to mozesz zamówić proszek i sam nabić toner. JA robie tak że kupuje toner raz na jakiś czas i napełniam go wielokrotnie, do momentu aż mi padnie. Polecam zdecydowanie to rozwiązanie. koszty eksploatacji jadą do minimum
Jak mam większą ilość pustych pojemników po tuszach i tonerach, to dzwonie do firmy Adaso i nawet na tym zarabiam.
-
- -
Ja od jakiegoś czasu składuję w pokoju, ale już czas żeby coś z tym zrobić..
Kilkukrotnie można go napełnić proszkiem zanim zakończy żywot 
Wielu autorów tekstów i opracowań blogoów próbują udowadniać założone wcześniej tezy. To zdanie ewidentnie tyczy się też do wielu tekstów w internecie. Widząc blog opłacalny biznes o finansach i ekonomii jestem pozytywnie zaskoczony. Autorzy wliczają cenę zmywarki do ceny eksploatacji, bo jest to logiczne. Dodatkowych kosztach mycia zmywarki na pusto, a już kosztów mycia zlewu nie policzyłli niektórzy bo są niskie. Do tego wyłóż naczynia na suszarkę, a potem wyczyść samą suszarkę. No i jeśli myjesz naczynia w dwóch miskach w ciągu 15 min. Na koniec to już w ogóle niektórzy nie oszczędzają czasu, bo w zmywarce 3 godziny, a ręcznie 15 min. Do zmywarki musisz się schylać, a przy zmywaniu ręcznym stoisz w naturalnej prostej pozycji. Mycie w zmywarce niszczy naczynia i o tym wielu blogerów finansowych boi się chyba pisać, bo ich teksty sponsorują producenci zmywarek.

Wielu autorów tekstów i opracowań blogoów próbują udowadniać założone wcześniej tezy. To zdanie ewidentnie tyczy się też do wielu tekstów w internecie. Widząc blog opłacalny biznes o finansach i ekonomii jestem pozytywnie zaskoczony. Autorzy wliczają cenę zmywarki do ceny eksploatacji, bo jest to logiczne. Dodatkowych kosztach mycia zmywarki na pusto, a już kosztów mycia zlewu nie policzyłli niektórzy bo są niskie. Do tego wyłóż naczynia na suszarkę, a potem wyczyść samą suszarkę. No i jeśli myjesz naczynia w dwóch miskach w ciągu 15 min. Na koniec to już w ogóle niektórzy nie oszczędzają czasu, bo w zmywarce 3 godziny, a ręcznie 15 min. Do zmywarki musisz się schylać, a przy zmywaniu ręcznym stoisz w naturalnej prostej pozycji. Mycie w zmywarce niszczy naczynia i o tym wielu blogerów finansowych boi się chyba pisać, bo ich teksty sponsorują producenci zmywarek.

Ostatnio zmieniony 4 cze 2019, o 18:26 przez feul, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
- Kontaktowanie:
Ja też mam już kilka pustych tonerów do pozbycia się. A czy można je oddać w dowolnym sklepie, w którym sprzedają tonery? Czy muszę wtedy coś kupić? Tonery najczęściej zamawiam przez Internet.