Witam, mierzę ping do www.onet.pl programem WinMTR i po wykonaniu przez kilka sekund kilku próbek pomiaru patrzę na średnią - jest rzędu 50-60ms. Pamiętam, że kilka miesięcy temu było to 20-30ms. Czy wszystko jest ok? Czy to normalny ping? Jaki wy macie?
ISP: T.P. S.A., Neostrada 1Mbit/s

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPing
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -
Ostatnio zmieniony 14 cze 2009, o 13:33 przez Darlington, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie jest 47ms (stabilne) ale myślę, że to zależy od tego co aktualnie przesyła się przez Twoje łącze - jak jest obciążone.
A co się dzieje? Powoli ładuje się strona?
Ja dzisiaj wpisałem sobie inne adresy DNS i zauważyłem, że strony www wchodzą znacznie szybciej.
Może spróbuj (OpenDNS) podstawowy: 208.67.222.222, alternatywny: 208.67.220.220.
A co się dzieje? Powoli ładuje się strona?
Ja dzisiaj wpisałem sobie inne adresy DNS i zauważyłem, że strony www wchodzą znacznie szybciej.
Może spróbuj (OpenDNS) podstawowy: 208.67.222.222, alternatywny: 208.67.220.220.
- Darlington
- -
- Darlington
- -
Zadzwoniłem na infolinię TP i na szczęście trafiłem na ogarniętego konsultanta, wytłumaczyłem mu sprawę i przełączył mnie z powrotem na tryb kodowania Fast Path, bo rzeczywiście miałem włączony tryb interleaved (z przeplotem). Teraz pingi są w normie.
Wielkie dzięki za pomoc, rady bardzo mi się przydały.
Wielkie dzięki za pomoc, rady bardzo mi się przydały.