Witam
Mam pewien problem mam Laptopa HP pavilon dv6000 i miałem na nim vistę ale wyrzuciłem i wgrałem windows xp a teraz nie mogę dobrać sterowników do Grafiki i do karty muzycznej oraz chipsetu
POMOCY
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięInstalacja sterowników XP na HP Pavilion dv6000
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -
Problemem może też być to, że instalacja nie odbywa się poprzez windowsowego kreatora instalacji i często trzeba ręcznie wskazywać gdzie dokładnie znajduje się sterownik *.inf - tak mają już utrudnione życie użytkownicy XP przez HP ;)
Ja jak dobrze pamiętam to rozpakowywałem pliki CAB z paczki ze sterownikami i stamtąd "wyciągałem" to co było mi potrzebne.
Najgorsze jest to, że te laptopy mimo tego, że to dv6000 różnią się wyposażeniem sprzętowym i jedne mają chipsety Intela a drugie AMD to samo dotyczy grafiki.
Trzeba się nieźle namęczyć żeby skompletować sobie odpowiednie sterowniki z którymi nie będzie problemów typu BSOD czy Freeze ;)
No i co najważniejsze to wgrywać sterowniki z głową, bo sprzęt też można sobie uszkodzić.
Najlepiej przed wywaleniem Win. Vista zrobić sobie Loga wyposażenia sprzętowego i sterowników w Everest czy Aida32 i po kłopocie - przynajmniej z odnalezieniem sterowników, bo druga sprawa to ich wgranie.
Najważniejsze to upewnić się jaki chipset posiada ten netbook a później już z górki.
Ja jak dobrze pamiętam to rozpakowywałem pliki CAB z paczki ze sterownikami i stamtąd "wyciągałem" to co było mi potrzebne.
Najgorsze jest to, że te laptopy mimo tego, że to dv6000 różnią się wyposażeniem sprzętowym i jedne mają chipsety Intela a drugie AMD to samo dotyczy grafiki.
Trzeba się nieźle namęczyć żeby skompletować sobie odpowiednie sterowniki z którymi nie będzie problemów typu BSOD czy Freeze ;)
No i co najważniejsze to wgrywać sterowniki z głową, bo sprzęt też można sobie uszkodzić.
Najlepiej przed wywaleniem Win. Vista zrobić sobie Loga wyposażenia sprzętowego i sterowników w Everest czy Aida32 i po kłopocie - przynajmniej z odnalezieniem sterowników, bo druga sprawa to ich wgranie.
Najważniejsze to upewnić się jaki chipset posiada ten netbook a później już z górki.
Najprościej będzie chyba postawienie Visty, wgranie do niej sterowników ze strony producenta, następnie zrobienie loga w programie AIDA32 lub Everest. Po tym jak już będziesz miał zidentyfikowany sprzęt stawiasz ponownie WinXP i szukasz sterownika pod wszystkie urządzenia.
Druga metoda jest trudniejsza i wymaga choć podstawowej wiedzy informatycznej - czytaj: trzeba wiedzieć co i gdzie szukać.
Druga metoda jest trudniejsza i wymaga choć podstawowej wiedzy informatycznej - czytaj: trzeba wiedzieć co i gdzie szukać.
- krzysiek3300
- -