Witam.
We wspomnianym laptopie po włączeniu zasilania na panelu laptopa na 2-3 sekundy zaświeca się dioda zasilania i następnie gaśnie. W tym czasie ekran jest nieaktywny. Rozebrałem laptopa na części pierwsze i podłączyłem do zasilacza tylko samą płytę główną. Reakcja płyty jest taka sama. Na samej płycie głównej jest zworka opisana jako "BOOT", kiedy ją zwarłem i podłączyłem płytę do zasilacza zaświeciły się ciągłym światłem diody od Caps Look, Scrool Lock i Num Lock oraz zaczęła pulsować dioda zasilania z T=1s. Natomiast jeśli najpierw podłączę płytę pod zasilacz a następnie zewrę zworkę "BOOT" na płycie i będę chciał uruchomić płytę to nie uruchomię płyty głównej za pomocą włącznika na panelu laptopa. Gdzie szukać uszkodzenia płyty? Czy wina leży w uszkodzeniu procesora? A może któryś z elementów laptopa padł (HDD, karta graf., klawiatura itp) a nie mam/nie wiem jak go sprawdzić?
Będę wdzięczny za wszelkie rady i porady.
Pozdrawiam.
Janusz.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPłyta główna laptop Dell CPT-V
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy