Hi.
Mam zamontowaną kartę dzwiękową. Jest zainstalowana dobrze. NA głośniki puszcza sygnał i jest wszystko OK. Ale nie działa mikrofon. Podłączam go i nie działa, nie nagrywa nie przyjmuje dzięków. Usunąłem tą kartę ze złącza PCI i włączyłem w biosie tą która była na płycie głównej i też nie działa. Najciekawsze jest to że mikrofon jest sprawy. Podłączony do innego komuera działa.
Co to jest
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z nagrywaniem z mikrofonu przez kartę dziwiękową
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Witam.
A wejscie liniowe działa?
Ostatnio był taki przypadek, że w opisie karty pokazane jest wejście mikrofonowe oznaczone na różowy kolor a w rzeczywistości było to wejście obok.
Czy sprawdzałeś wszystkie wejścia?
Sprawdź też tak, że daj dosyć głośno sygnał z kompa i wlącz mikrofon na max. po czym dodaj wzmocnienie +20dB i zobacz czy pojawia się wyraźny szum to będzie świadczyło o tym, że urządzenie działa i uszkodzone może być samo wejście "jack".
A wejscie liniowe działa?
Ostatnio był taki przypadek, że w opisie karty pokazane jest wejście mikrofonowe oznaczone na różowy kolor a w rzeczywistości było to wejście obok.
Czy sprawdzałeś wszystkie wejścia?
Sprawdź też tak, że daj dosyć głośno sygnał z kompa i wlącz mikrofon na max. po czym dodaj wzmocnienie +20dB i zobacz czy pojawia się wyraźny szum to będzie świadczyło o tym, że urządzenie działa i uszkodzone może być samo wejście "jack".
Coz.. bylo do Enda, a nim nie jestem ale...To cos ze sterownikami cyba, bo to ie moze byc karta bo tak samo jest na innej. Jak usune ta z PCI i włacze zamontowana na płycie głównej to jest tak samo. tez nie działa
Z zaznaczonego wynika ze jednak nie ze sterownikami... te sa do danego sprzetu... raczej z ustawieniami rejestratora / systemu.