Witam wszystkich Forumowiczów
Posiadam komputer który nie posiada napędu CD (podłaczyć też się nie da) a chcę zainstalować Win XP. Jedyne co mogę zrobić to zgrać instalkę na dysk twardy (na innym kompie) ale jak odpalić potem instalator. System mogę odpalić z dyskietki startowej DOS. Może ktoś wie jak taką operację przeprowadzić lub jakieś inne rozwiązanie ?
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięInstalacja Win XP z HDD
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- piterino_16
- -
- Kontaktowanie:
Nie ma takiej opcji. Ja korzystam z płytki Win XP Boot tego da się odpalić DOS'a bez konieczności wgrywania "podkładu" np Win Me. Win XP(ale nie boot) można było wgrać tylko z poziomu wcześniejszej wersji Windowsa (np tego Me). Nawiasem mówiąc co to za sprzęt do którego nie można podłaczyć napędu CD?? Czy wgrywanie XP na takim sprzęcie jest sensowne? Będzie Ci ten system w ogóle działał??
Rzeczywiście można najpierw zainstalować np. Win98 a potem z jego poziomu odpalić instalkę WinXP z dysku. Tylko że to sporo roboty no i czasu. Chciałem to zrobić od razu.
Jeśli chodzi o sprzęt to jest to panelowy komputer przemysłowy z prockiem VIA C3 800MHz, 256MB RAM, HDD 40GB, tak więc XP będzie śmigał spoko.
Pzdr.
Jeśli chodzi o sprzęt to jest to panelowy komputer przemysłowy z prockiem VIA C3 800MHz, 256MB RAM, HDD 40GB, tak więc XP będzie śmigał spoko.
Pzdr.
- krzysiek3300
- -
Przestań zadawać pytania na które nie ma odpowiedzi i które w ogóle nie mają sensu, bo skończy się to ostrzeżeniem i tyle będzie...Witam
mam problem jak zainstalowac windows xp profesional tak żeby chodził Idealnie bez problemów
POMOCY
A jak już o coś pytasz, to może najpierw zapoznaj się z tym:
http://rtfm.killfile.pl/
... i dopiero pisz cokolwiek.