Witam,
Posiadam laptopa lenovo dzwięk w tym laptopiejest okropny chciałabym zmienić kartkę dzwiękową. Jednak całkowicie nie wiem jak się za to wziąć. Co najpierw mam sprawdzić?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siękarta dzwiękowa
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: karta dzwiękowa
Jeżeli masz na myśli kartę (nie kartkę) dźwiękową, to raczej średnio wykonalne. Słyszałem co prawda o jakiś kartach na usb, ale nie widziałem w użyciu żadnej, te tańsze zapewne będą miały równie "okropny" dźwięk. No.. i to nie będzie wymiana, tylko dołożenie kolejnej dźwiękówki.
-
- -
Ta "kartka" dźwiękowa jest częścią płyty głównej.
-
- -
W laptopie przeciez karta dzwiękowa jest jakoś połączona z płytą główną... Chyba to jest niemożliwe
No to muszę przyznać, że zupełnie nieoczekiwanie dla siebie 2 dni temu widziałem w użyciu taką właśnie kartę na usb. Nie powiem bym miał sposobność jakoś ją specjalnie porównywać czy potestować, ale jakiś tam dźwięk wydawała z siebie. Rewelacja to na pewno nie jest jednak.
W każdym komputerze karta dźwiękowa jest "jakoś" połączona z płytą główną.. chodzi o to, czy to jakoś uwzględnia zmianę. No ale na to już wcześniej odpowiadaliśmy sobie.W laptopie przeciez karta dzwiękowa jest jakoś połączona z płytą główną... Chyba to jest niemożliwe