Hej
Tak buszujac po necie wpadla mi jedna stronka przed oczy.
* Chargers Replacement
* Laptop Chargers
* Cool Laptop Bags
Zastanawiam sie jak to bedzie za kilka lat.
Czy azjaci, zwalszcza chinczycy zaleja nas
swoimi telefonami tak jak innymi produktami ??
Czy prawie wszystko bedzie made by Chaina ??
Czy to juz sie stalo ??
..
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięWszystko made in China ??
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, o 12:06 przez mv999, łącznie zmieniany 1 raz.
Na to wygląda. Ja sama 2 dni temu znalazłam pracę w chińskiej firmie produdującej i eksportującej elektronikę.Teraz planują poszerzenie działalności na Polskę. Sprzedają tam m.in. telefony nie tylko tych znanych zachodnich firm, ale również rodzime produkty. Wygląda na to, że powoli chińscy producenci umacniają się również i w naszym kraju. Także wydaje mi się, że odpowiedź na pytanie brzmi: to się już stało. Pozdrawiam
-
- -
Chińczycy mają wszystko ............ a my nic.
Teraz prawie wszystko jest Made in China lub Tajwan. zobacz se np. w swoim komputerze ile części masz gdzie indziej produkowane. pewnie niewiele.
Re: Chińczycy mają wszystko ............ a my nic.
Ale to nie prawda - chiny uwolnily kurs waluty - ceny badziewa z chin wzrosna moze wtedy warto bedzie robic cos w polsce albo wogole w EU.. no chyba ze durnokraci z euro parlamentu zakazaTeraz prawie wszystko jest Made in China lub Tajwan. zobacz se np. w swoim komputerze ile części masz gdzie indziej produkowane. pewnie niewiele.
Nastaje era ludzi wschodu. Europa miała swoją złotą erę już dawno. USA niedawno ją zakończyła, teraz zaczyna się czas Azji. Myślę ,że już nic tego nie zmieni. Mam znajomych, którzy jeżdżą do Chin w celach biznesowych. Opowiadają, że jak wracają to czują się sfrustrowani ich potęgą i technologią. Oczywiście mówię tu o regionach przemysłowych.[/code]