Mam do zrobienia prace dyplomowa. Jej temat jest mniej wiecej taki (nie zostal on jeszcze ostatecznie okreslony): "Transmisja danych między komputerem a telefonem a drugim zestawem odbiorczym" co w skrocie ma oznaczac ze:
mam podlaczyc do komputera telefon komorkowy, jak rowniez czujnik ruchu. Gdy czujnik ruchu wykryje ruch w swoim "polu widzenia" daje impuls, ktory jest odbierany przez drugi port COM - czyli telefon komorkowy podlaczony do kompa, ktory ma wyslac smsa z okreslona trescia np. Uwaga intruz!.

W ten sposob wszystko podlaczylem. Do COM1 telefon SET230, przetestowalem - wszystkie polecenia AT ktore potrzebuje dzialaja! Do COM2 podlaczylem czujnik ruchu. Czujnik ma 6 wyjsc (N&C, +/-, T&T). Ja uzyc musze czterech tj. NC (co oznacza normalnie zamkniety czyli gdy nie wykrywa ruchu czujnik nie przewodzi, nie daje sygnalu - tak to rozumiem) podlaczylem to pod piny 2 i 3 czyli TxD i RxD (transmite i recieve data) bo wystarczy do celow tej pracy aby przeslal impuls?!?! Podlaczylem zasilanie do czujnika (wedlug specyfikacji w instrukcji technicznej czujnika).
W tym momencie chcialbym sprawdzic czy czujnik daje jakis sygnal do komputera gdy wykrywa ruch czyli czy wszystko w pozadku jest podlaczone. Lecz problem w tym ze nie wiem jak tudziez czym to przetestowac?!? Moze ktos z Was bedzie wiedzial?!
Z gory dziekuje za kazda pomoc!