Witam. Mam problem i nie bardzo wiem co zrobić, bo nic sensownego do głowy mi nie przychodzi...
Problemem jest "krzaczenie" czcionki w niektórych programach.
Problem występuje w aplikacjach gg i O-M Counter.
Co dziwne w okienku z listą kontaktów mam krzaczenie literek w nazwach znajomych tzn. krzaczy mi ł, ś, ć, ż.
Problem pojawił się nagle i nie wiem czym może być to spowodowane.
Ustawienia języka mam PL (programisty) - wszystko poustawiane na PL, ale problem chyba tkwi gdzie indziej.
Podejrzewam, że może być to wina infekcji systemu, ale Kaspersky 2009 nic nie widzi, Eset Smart Security też nie, Avira też nie, AVG też nie...
Tak to wygląda:
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z Windows 7 - brak polskich znaków...
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- Darlington
- -
ROM: Program przechwytujący klawiaturę, powodowałby niemożność wpisania jakiegoś znaku (wspomniany ster ATI np. uniemożliwia wpisanie "ł" - o ile dobrze pamiętam). Wystarcza jednak wyłączenie hot-key (skrótów klawiszowych) w opcjach danego programu.
Tu mi raczej wygląda na różne kodowania znaków. Czy przypadkiem te programy nie przechodzą na modne ostatnio UTF8 (może mają takie kodowanie ustawione domyślnie)?
Tu mi raczej wygląda na różne kodowania znaków. Czy przypadkiem te programy nie przechodzą na modne ostatnio UTF8 (może mają takie kodowanie ustawione domyślnie)?
Witam. Może po czasie, ale napiszę...
Problemu nie udało mi się rozwiązać, ale to tylko przez brak czasu na "grzebanie" w opcjach systemu itp.
W związku z tym, że pracowałem na wersji Beta a wyszła RC postanowiłem zainstalować system na nowo, mam nadzieję, że tym razem problem się nie pojawi - może to był jakiś bug w tej wersji beta.
Ja na razie build 7100 sprawuje się całkiem dobrze.
Problemu nie udało mi się rozwiązać, ale to tylko przez brak czasu na "grzebanie" w opcjach systemu itp.
W związku z tym, że pracowałem na wersji Beta a wyszła RC postanowiłem zainstalować system na nowo, mam nadzieję, że tym razem problem się nie pojawi - może to był jakiś bug w tej wersji beta.
Ja na razie build 7100 sprawuje się całkiem dobrze.