Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięMaly Problem
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
- krzysiek3300
- -
Witam mam Problem z instalacja windows XP i Windows 7 Beta na dysku 500GB i wla
- Darlington
- -
Witam !!!
Ostatnio instalowałem Windowsa 7 na jednym dysku na którym był już zainstalowany Windows XP, miałem kłopot gdyż nie chciałem pozbyć się istniejącego systemu, a tylko pobawić się nowy (jest w okresie testów za darmo to czemu nie). Skorzystałem ze strony http://wss.pl/Articles/10516.aspx jest tam wszystko jasno opisane jak instalować system na dysku wirtualnym, na istniejącej partycji system wydziela sobie miejsce jaki na początku instalacji mu zadeklarujemy (ja wpisałem 20GB i moim zdanie na zabawę i poznanie nowego systemu wystarczy).
Pozdrawiam
Ostatnio instalowałem Windowsa 7 na jednym dysku na którym był już zainstalowany Windows XP, miałem kłopot gdyż nie chciałem pozbyć się istniejącego systemu, a tylko pobawić się nowy (jest w okresie testów za darmo to czemu nie). Skorzystałem ze strony http://wss.pl/Articles/10516.aspx jest tam wszystko jasno opisane jak instalować system na dysku wirtualnym, na istniejącej partycji system wydziela sobie miejsce jaki na początku instalacji mu zadeklarujemy (ja wpisałem 20GB i moim zdanie na zabawę i poznanie nowego systemu wystarczy).
Pozdrawiam
Kolejne pytanie bez sensu.Witam mam Problem z instalacja windows XP i Windows 7 Beta na dysku 500GB
Zaczynam Twoje posty kojarzyć z pytaniem: ile jest 2*2?
A co to za problem postawić XP'ka i w nim utworzyć resztę partycji?
Albo...
Uruchamiasz instalator Windowsa XP (z bootCD) i instalujesz XP, oczywiście podczas dzielenia dysku na partycje tworzysz sobie tyle partycji ile Ci trzeba, czyli od razu tworzysz sobie tą której użyjesz do instalacji Win7.
Po instalacji XP restart kompa i instalujesz Win7 na partycji którą wybrałeś wcześniej.
Windows 7 nadpisze sobie boot loader - doda opcję wyboru systemu.
Przynajmniej u mnie tak poszło ;)