Witam
Mam takol sprawe chcem podlaczyc 3 cd rom do kompa ale za nic nie dam rady i przestawialem zworki i nic moze potrzeba 2 zworek RATUJCIE
No wlasnie mam 2 cd rom i 2 dyski i chyba jurz trzeciego cd rom nie da sie podlaczyc zmienilem tasme na 3 wyjscia i przejscowke terz ale nie widziemi tego 3 cd romu wszystko inne wykrywa

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się3 cdrom
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
-
- -
- Kontaktowanie:
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2007, o 13:01 przez sylwek12345, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw powinieneś sprawdzić czy masz taśmy sprawne.Zworkami reguluje się na PRI lub SLAVE.Dysk z tego co wiem powinien być na PRI Master jako iż pierwszy jest w kolejce.Natomiast napędy CD powinny być podpięte pod IDE 1,IDE 2 na płycie głównej.Kombinuj na wszelkie sposoby tymi zworkami od dysku twardego również.
Nie ma to zadnego znaczenia, poza konfiguracja boot loaderow.Dysk z tego co wiem powinien być na PRI Master jako iż pierwszy jest w kolejce.
IDE1 i IDE2 (lub IDE0 i IDE1) to sa pewnie jedyne zlacza IDE jakie ma na plycieNatomiast napędy CD powinny być podpięte pod IDE 1,IDE 2 na płycie głównej.Kombinuj na wszelkie sposoby tymi zworkami od dysku twardego również.