Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZ jaką rozdzielczością monitora pracujecie?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
chciałbym was tylko wyprowadzi z błedu - pytanie powinno raczej o rozmiar rastrowy o nie o rozdzielczość - tak mnie nauczyli na grafice . Rozdzielczość to np 200dpi
No... jest rozdzielczosc i Rozdzielczosc... W zasadzie masz racje, ze
ale w powyzszym kontekscie, jako rozdzielczosc wyswietlana przez monitor, jest rowniez poprawnie uzyte... niezaleznie od tego czego Cie na tej grafice uczyli.rozdzielczość ż V, DCMs. ~ści, blm
«zdolność do wyraźnego przedstawiania drobnych szczegółów; wielkość określająca tę zdolność»
Rozdzielczość obrazu, przyrządu optycznego.
Rozdzielczość materiałów światłoczułych
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
No to ja się też wypowiem, a co!
Mam monitor LG 15" CRT i pracuję na nim z rozdzielczością 800 * 600. Nie robię wyższej ponieważ:
A) monitor piszczy - a w obstrukcji insługi pisze, że spokojnie 1024 * 768 wyciągnie
B)wyższa rozdzielczość mnie męczy
C)odświeżanie mam wtedy tylko 56 Hz, a na 800x600 mam aż 65 Hz, którego teraz używam
W szkolnej pracowni wszystkie kompy mają jak jeden mąż rozdzielczość 640x480 i odświeżanie 50 Hz. Po 20 minutach nie wytrzymuję, chociaż okularów nie mam(wzrok jak żyleta, dosłownie)
Mam monitor LG 15" CRT i pracuję na nim z rozdzielczością 800 * 600. Nie robię wyższej ponieważ:
A) monitor piszczy - a w obstrukcji insługi pisze, że spokojnie 1024 * 768 wyciągnie
B)wyższa rozdzielczość mnie męczy
C)odświeżanie mam wtedy tylko 56 Hz, a na 800x600 mam aż 65 Hz, którego teraz używam
W szkolnej pracowni wszystkie kompy mają jak jeden mąż rozdzielczość 640x480 i odświeżanie 50 Hz. Po 20 minutach nie wytrzymuję, chociaż okularów nie mam(wzrok jak żyleta, dosłownie)
O Boże! Czy gorno pedagogiczne w Twojej szkole, nie wie, że was zabija? . Ja w szkole mam nieco lepszy sprzęt, a i tak to było męczące... Naszczęście nie mamy już informatyki i nie muszę się mordować na lekcjach rusując prostokącik i kółeczko w Paincie, czy przy przepisywaniu tekstu...W szkolnej pracowni wszystkie kompy mają jak jeden mąż rozdzielczość 640x480 i odświeżanie 50 Hz. Po 20 minutach nie wytrzymuję, chociaż okularów nie mam(wzrok jak żyleta, dosłownie)
Pozdr.
P.S.
Pierwsze co, to odkładałbym na monitor . Dla mnie 1024 na 768 pikseli to minimum......pracuję na nim z rozdzielczością 800 * 600...
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Wysoka rozdzelczość mnie rozkłada po 30 minutach.
Na monitor nie będę na razie odkładać złomu, bo jeszcze działa i świeci.
To fakt, grono pedagogiczne a zwłaszcza dyrektorka chce nas wszystkich, a szczególnie mnie, zabić, ponieważ moja klasa jest uważana za klasę dresów i gó*****y i na wymianę tego nie ma co liczyć, pomimo moich licznych interwencji razem z trzema stronami tego, co może nam się stać pracując przy takim złomie(z atakami wymiotów włącznie). A ja muszę poświęcać swój wzrok i reanimować powstałe tam trupy! Bo oczywiście Futrzaczek2 to jedyny informatyk w tej z******j szkole
Na monitor nie będę na razie odkładać złomu, bo jeszcze działa i świeci.
To fakt, grono pedagogiczne a zwłaszcza dyrektorka chce nas wszystkich, a szczególnie mnie, zabić, ponieważ moja klasa jest uważana za klasę dresów i gó*****y i na wymianę tego nie ma co liczyć, pomimo moich licznych interwencji razem z trzema stronami tego, co może nam się stać pracując przy takim złomie(z atakami wymiotów włącznie). A ja muszę poświęcać swój wzrok i reanimować powstałe tam trupy! Bo oczywiście Futrzaczek2 to jedyny informatyk w tej z******j szkole
Powiem tak : miałem iiyme 19 i siedziałem na 1280x1024 przy 100Hz. Przerzuciłem sie na nec-a 17 lcd i nigdy wiecej nie wróce na crt-ka. Gdy siadam teraz na zwykły monitor to po pół godziny lecą mi łzy i bolą oczy.
Niestety teraz siedze na 15 laptop ale lcd i tak górą.
Tylko mi nie piszcie ze do grania sie nie nadaje bo smuzy cy cos podobnego.
Niestety teraz siedze na 15 laptop ale lcd i tak górą.
Tylko mi nie piszcie ze do grania sie nie nadaje bo smuzy cy cos podobnego.
a moze dyrek ma racje ?To fakt, grono pedagogiczne a zwłaszcza dyrektorka chce nas wszystkich, a szczególnie mnie, zabić, ponieważ moja klasa jest uważana za klasę dresów i gó*****y i na wymianę tego nie ma co liczyć, pomimo moich licznych interwencji razem z trzema stronami tego, co może nam się stać pracując przy takim złomie(z atakami wymiotów włącznie). A ja muszę poświęcać swój wzrok i reanimować powstałe tam trupy! Bo oczywiście Futrzaczek2 to jedyny informatyk w tej z******j szkole
- Futrzaczek
- -
- Kontaktowanie:
Dzięki awatar100 za ciepłe słowa
Nie uraź się, ale nic innego od ciebie nie mogłem usłyszeć
To było do przewidzenia
Podejrzewam, że od niejednego usłyszałbym to samo
To po małej dawce off-topcicu dopiszę, że w szkole wszystkie komputry pracują na 640x480 - oczywiście te, na których pracują uczniowie. Bo dyrektorka cieszy się z 21-claowego LCD-ka
Nie uraź się, ale nic innego od ciebie nie mogłem usłyszeć
To było do przewidzenia
Podejrzewam, że od niejednego usłyszałbym to samo
To po małej dawce off-topcicu dopiszę, że w szkole wszystkie komputry pracują na 640x480 - oczywiście te, na których pracują uczniowie. Bo dyrektorka cieszy się z 21-claowego LCD-ka