CZeść
Potrzebuję dołączyć do uC AVR zewnętrzną pamięć EEPROM. Chcę w tym celu zastosować jakąś kartę. I teraz nie wiem co, czy MMC, czy SD. Nigdy tego nie używałem i muszę zacząć zabawę z nią jakby od początku. Czym one się róznią, i czy możecie mi powiedzieć czy były w EP jakieś opisy którejś katy, gdzie mogę popatrzeć jak ją się obsługuje (coś z przykładami obsługi)
Sławek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięObsługa kart MMC lub SD
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Masz rację że było tego sporo. Ale jak próbuję użyc wyszukiwarki w archiwum Ep to wyskakuje tylo kilka pozycji i śa trochę nieciekawe.
A nie mam wszystkich EP poukadanych w kolejności wydan tylko są u mnie strasznie porożzucane w szafach i po kolei poszukac każdy numer to koszmar.
Czy miałbys może jakiś opis ciekawy pod ręką i możesz podać w której EP to było.
A zwłaszcza jaka jest różnica między SD a MMC?
A nie mam wszystkich EP poukadanych w kolejności wydan tylko są u mnie strasznie porożzucane w szafach i po kolei poszukac każdy numer to koszmar.
Czy miałbys może jakiś opis ciekawy pod ręką i możesz podać w której EP to było.
A zwłaszcza jaka jest różnica między SD a MMC?
-
- -
- Kontaktowanie:
Polecam: http://elm-chan.org/docs/mmc/mmc_e.html
Na koncu artykulu masz przyklady w jezyku C do obslugi kart SD/MMC m.in. na AVR.
Sam stosowalem te przyklady na mikrokontroler ARM i musze przyznac, ze dziala to wysmienicie.
Na koncu artykulu masz przyklady w jezyku C do obslugi kart SD/MMC m.in. na AVR.
Sam stosowalem te przyklady na mikrokontroler ARM i musze przyznac, ze dziala to wysmienicie.