Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięHELP!!! Witam mam problem z kompilatorem IAR dla AVR....
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Prosze o pomoc. Kompilator IAR dla AVR nie chce generowac plikow wynikowych HEX...dopiero zaczynam swoja przygode z IAR i szczerze mowiac nie wiem jak go skonfigurowac...patrzylem w dokumentacke ale niestety nic nie znalazlem Prosze o pomoc i dokladnie instrukcje...DZieki!!!
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Chodzi ci o ICC (IARowskie C dla avr)? Ja caly czas tak to rozumiem. Niedawno w tym pewna rzecz pisalem, ale teraz nie mam juz ICC i nie pamietam super dokladnie. Z pewnoscia checkbox ten nazywa sie Create HEX file albo Generate HEX itp. Znajduje sie na karcie Output albo Target w opcjach projektu (Project->Options lub podobnie).
Tak to jest wlasnie IAR C dla AVR versja 3.10. Powiem Ci ze nie ma takiego okna ani boxa jak generate HEX albo cos w tym stylu...mam prosbe jak mozesz zainstaluj ten kompilator i postaraj sie sobie przypamniec jak to bylo dokladnie Please....coprawda jest tam jedna zakladka Xlink ale zmiany w nij nie przynosza zadnego rezultatu....
Dzieki za pomoc...
Dzieki za pomoc...
-
- -
- Kontaktowanie:
Re: HELP!!! Witam mam problem z kompilatorem IAR dla AVR....
To moze Cie zainteresuje AVR-Side Jurek ostatnio dodal nowy opis jak sie instaluje i obsluguje...dopiero zaczynam swoja przygode z IAR i szczerze mowiac nie wiem jak go skonfigu[fade]rowac...[/fade]
Ps. W Project Options... Output wybierasz czy chesz Hex czy binary format i wiele innych (AVR-Side)