Witam
Poszukuję pliku "naświetlarka.hex" do zaprogramowania mikrokontrolera AVR AT90S2313 lub AT-Tiny2313 wg artykułu z EP 9/2005 "Naświetlarka UV".
Pozdrawiam
Stanisław

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPlik "naświetlarka.hex
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Re: Plik "naświetlarka.hex
Pierwsze słyszę... (generalnie naświetlarka UV służy do kasowania pamięci a nie programowania
)
Najwyraźniej są rzeczy o których jeszcze nie słyszałem...
Takie naświetlarki, to nic innego jak zwykła świetlówka która fabrycznie nie została pokryta fluorescencyjnym luminoforem...
W szpitalach jest tego od zawalenia (wystarczy dogadać się z konserwatorem obiektu)

Najwyraźniej są rzeczy o których jeszcze nie słyszałem...
Takie naświetlarki, to nic innego jak zwykła świetlówka która fabrycznie nie została pokryta fluorescencyjnym luminoforem...
W szpitalach jest tego od zawalenia (wystarczy dogadać się z konserwatorem obiektu)
... Pierwsze słyszę... (generalnie naświetlarka UV służy do kasowania pamięci a nie programowania...

Teraz rozumiem.To moze zamiast sluchac czytaj ze zrozumieniem
Pewnie rozchodzi się o wsad do mikro-kontrolera który będzie obsługiwał taką naświetlarkę.. (nie jestem aż tak bardzo zaangażowany w artykuły redakcji tak jak Ty )
Witam
Dziękuję ACeK. Plik ściągnąłem. Buduję naświetlarkę PCB, inną jak w EP ale zastosuję jej sterownik.
Pozdrawiam
Stanisław
Dziękuję ACeK. Plik ściągnąłem. Buduję naświetlarkę PCB, inną jak w EP ale zastosuję jej sterownik.
Pozdrawiam
Stanisław
A czy to ta sama długośc fali?(...)
Raczej tak. Przecież to zwykła świetlówka która nie została pokryta luminoforem. (naświetlanie polega na dostarczeniu odpowiedniej ilości energii do struktury pamięci)A czy to ta sama długośc fali?
Te szpitalne świetlówki tak wymiatają, że jak byś postał jakiś czas blisko takiego źródła, to odsłonięte części ciała uległy by poparzeniu.