Witam, czy jest może jakiś zestaw do kupienia (lub osobno): płytka ewaluacyjna, programator, książka dedykowana dla konkretnej płytki i skupiająca się na programowaniu w C/C++? Mowa oczywiście o AVR. Szukałem, ale nie znalazłem nic takiego, jedynie pod asemblera lub BASCOM-a. Za to znalazłem takie rzeczy pod ARM (Cortex-M0 i Cortex-M3 STM32), ale nie wiem czy warto od nich zaczynać przygodę z uC (znam tylko nieco 8051 z technikum i studiów). Będę wdzięczny za pomoc. Szukałem na kamami.pl
Zależałoby mi, żeby do płytki dołączyć dodatkowe moduły (KAmod) np. akcelerometr 3-osiowy.

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZestaw płytka + programator + książka - programowanie C/C++
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
- Darlington
- -
Re: Zestaw płytka + programator + książka - programowanie C/

albo plytka stykowa im wieksza tym lepiej. Jakis programator na poczatek np. (jak masz w kompie LPT) STK200/300. avrSTUDIO 4.XX.

Mozna tez zrobic sobie klocki

Re: Zestaw płytka + programator + książka - programowanie C/
Zastanów się nad innym podejściem: Jak najtaniej zacząć? oraz innymi książkami.
A BASCOM odłóż Ad Acta.
A BASCOM odłóż Ad Acta.