Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Programator STK 200 i przejściówka USB -> LPT

elemid
-
-
Kontaktowanie:
Programator STK 200 i przejściówka USB -> LPT

Postautor: elemid » 30 lis 2007, o 18:51

Witam.

Czy ktoś sprawdzał czy programator STK 200 ( http://stud.wsi.edu.pl/~sikrolb/schemat ... tk200.html ) będzie działał z przejściówką USB -> LPT?

Tzn. czy idzie używać tego (najpopularniejszego chyba) programatora ISP dla AVR na komputerze wyposażonym w port USB za pomocą przejściówki USB -> LPT?

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam
Mariusz

tplewa
-
-

Postautor: tplewa » 30 lis 2007, o 19:30

watpliwe szanse, lepiej kupic/zmajstrowac cos pod USB do AVR-ow...

Obecnie mam podobna zagryche ale z CPLD/FPGA i nootebokiem...

awatar100
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: awatar100 » 30 lis 2007, o 22:17

do laptopa uzywalem przejsciowki pcmcia<> lpt i nie mialem z tym zadnych problemow ..przejsciowki USB <> lpt tez dzialaja ale te drozsze - co ciekawe Najmniej problemow sprawiala mi przejsciowka Bluetooth <> LPT ..ot taki bezprzewodowy port :)
<tylko nie kupujcie taniej bo beda z nia tylko problemy >

tplewa
-
-

Postautor: tplewa » 1 gru 2007, o 11:02

do laptopa uzywalem przejsciowki pcmcia<> lpt i nie mialem z tym zadnych problemow ..przejsciowki USB <> lpt tez dzialaja ale te drozsze - co ciekawe Najmniej problemow sprawiala mi przejsciowka Bluetooth <> LPT ..ot taki bezprzewodowy port :)
<tylko nie kupujcie taniej bo beda z nia tylko problemy >
Hmm a mozesz podac modele/chipset przejsciowek PCMCIA/LPT ?? Niestety przetestowalem kilka i Xilinx Impact ma z nimi duze problemy... Nie chodzi mi tez o cene bo moge wydac i wiecej :) z tym co by byla dostepna na polskim rynku...
Najlepiej by bylo jak by PCMCIA byla widziana jako standardowy port LPT pod adresem 0x378... jednak takich nie udalo mi sie znalezc...

Jest jeszcze cos takiego:
http://www-user.tu-chemnitz.de/~heha/ba ... -17.htm.en

podobni byl tez projekt w EP z 2007r... jednak ostatnio nie kupuje EP zbyt czesto...

Problemem w tej przejsciowce jest u-C Cypress-a praktycznie nie do kupienia w PL, zobaczymy jak z samplami... Jednak czytalem ze z nia tez sa problemy i nie zawsze to dziala... Z innej strony mam wiele ciekawszych spraw na glowie niz budowa kolejnej przejsciowki, ostatnio wole wydac pare PL niz walczyc samemu (wole poswiecic czasz na projekty ktore robie - a nie non stop budowe narzedzi)...

Wróć do „AVR/AVR32”