Witam
Potrzebuję programu obsługi programatora, który umozliwiałby mi zapisanie swego rodzaju projektu programowania tzn. pokazuje mu pliki z flashem, eepromem, fuse bity i jednym kliknieciem wykona te wszystkie czynności czyli pełne zaprogramowanie mikrokontrolera. Taki projekt musi być zapisywany do pliku aby po ponownym uruchomieniu programu, wczytuję taki projekt i programuje danej. Znalezłem taki program, który w 100% odpowiada moim wymaganiom ale niestety to program komercyjny Chip Blaster AVR firmy HPInfoTech. Czy może zna ktoś program o takiej funkcjonalności tyle że freewerowy ?
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProgram obsługi programatorów do AVR
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
AvrDude skompilowane pod Win wchodzi w skład pakietu WinAVR:Hmmm, znalazłem kody źródłowe ale nie mogę tego złożyć, może ma ktoś skompilowaną wersję pod Windows ?
http://winavr.sourceforge.net/index.html
BTW:
Nie wiem jak obecnie, ale AvrDude-GUI zainstalowane jakiś rok temu, ma kłopoty z generowaniem poprawnych składniowo linii poleceń dla AvrDude. Tzn. to co wypuszcza z siebie GUI wymaga ręcznych poprawek.
--
MDz
Trochę kombinowałem ale ten program jest zbyt skomplikowany, za dużo kombinacji. Potrzebuje coś o wiele prostszego. Dodam że program będą obsługiwały różne osoby tak więc musi on być bardzo intuicyjny tak aby nie trzeba było się wgryzać w niego zbyt długo. Może ktoś z Forumowiczów zna jeszcze inne rozwiązania ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam