Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Pomysł na funkcjonalne menu w C

august
-
-
Kontaktowanie:
Pomysł na funkcjonalne menu w C

Postautor: august » 15 sie 2006, o 22:04

Witam,
Czy ma ktoś dobry pomysł na napisanie funkcjonalnego menu(wielopoziomowego) w C?
Oto warunki które mam:
- ATmega128
- wyświetlacz graficzny 240x128
- 5 klawiszy (4 nawigacyjne oraz 1 jako enter)
- kompilator: CodeVisionAVR

Proszę o propozycje.
Pozdrawiam.

tomek_j
-
-

Re: Pomysł na funkcjonalne menu w C

Postautor: tomek_j » 16 sie 2006, o 13:33

Witam,
Czy ma ktoś dobry pomysł na napisanie funkcjonalnego menu(wielopoziomowego) w C?
Oto warunki które mam:
- ATmega128
- wyświetlacz graficzny 240x128
- 5 klawiszy (4 nawigacyjne oraz 1 jako enter)
- kompilator: CodeVisionAVR

Proszę o propozycje.
Pozdrawiam.
Propozycje:
1- weż i napisz takie menu sam - w końcu nie napisałeś dlaczego nie możesz tego zrobić.
2- jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś tam zwiazanego z tym zadaniem to napisz czego nie potrafisz to moze ktos ci pomoze - popatrz tez na archiwum EP byl tak taki kurs pt wielopoziomowe menu w jezyku C czy jakos podobnie
3- jezeli nic nie potrafisz to napisz ze jest to przedsiewziecie komercyjne, podaj cene ew kontakt i czekaj

w innym przypadku wyglada to jak ogłoszenie "mam rower i wolny czas - oczekuje na propozyje :| "

august
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: august » 16 sie 2006, o 14:36

tomek_j - Człowieku!!! Napisałem czy ktoś ma dobry pomysł na jakieś menu, a jeśli nie masz co robić to weź ty się za robote bo takich postów jak napisałeś nikt nie chce czytać. Przecież wkręcasz się w temat do którego i tak nic nie wnosisz.

tomek_j
-
-

Postautor: tomek_j » 16 sie 2006, o 14:58

tomek_j - Człowieku!!! Napisałem czy ktoś ma dobry pomysł na jakieś menu,.....
moje pomysły ci sie nie spdobały? Dalczego?
a jeśli nie masz co robić to weź ty się za robote bo takich postów jak napisałeś nikt nie chce czytać. Przecież wkręcasz się w temat do którego i tak nic nie wnosisz.
hmm......to już nie wiem co ma być z tym menu ? rzuciłes ze masz troszke sprzetu i co to wszystko ma robic? mierzyc poziom irytacji autora postu?
Wielopoziomowe menu łaczy sie nierozerwalnie z funkcjami jakie urzadzenie ma wykonywac, a co moga wykonywac same klawisze z wyswietlaczem i mikrokontrolerem?
Pzdr
T.
Ps wlasnie skonczylem pisac cos w rodzaju wielopoziomowego menu w C i dlatego zajrzałem w ten temat, ale ze sie wkrecam ....no nie wiem 8)

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 16 sie 2006, o 16:12

Napisałem czy ktoś ma dobry pomysł na jakieś menu...
Ja mam calkiem niezly, arabskimi pierwszy poziom, literami drugi, itd...

Kod: Zaznacz cały

1 pytanie a) logiczne pytanie b) glupie pytanie c) pytanie augusta 2 Odpowiedz a) zamiesc odpowiedz b) zamiesc notke niezwiazana z tematem c) zamiesc usmieszek d) nie zamieszczaj nic... wyjdz
Mozna by to jeszcze rozszerzyc troche, ale to zdradze ew. na priv (bo niestety sprawa jest konfidencjonalna, i niemoge jej ot tak zdradzac).

Wróć do „AVR/AVR32”