Witam,
Czy ma ktoś dobry pomysł na napisanie funkcjonalnego menu(wielopoziomowego) w C?
Oto warunki które mam:
- ATmega128
- wyświetlacz graficzny 240x128
- 5 klawiszy (4 nawigacyjne oraz 1 jako enter)
- kompilator: CodeVisionAVR
Proszę o propozycje.
Pozdrawiam.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPomysł na funkcjonalne menu w C
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Re: Pomysł na funkcjonalne menu w C
Propozycje:Witam,
Czy ma ktoś dobry pomysł na napisanie funkcjonalnego menu(wielopoziomowego) w C?
Oto warunki które mam:
- ATmega128
- wyświetlacz graficzny 240x128
- 5 klawiszy (4 nawigacyjne oraz 1 jako enter)
- kompilator: CodeVisionAVR
Proszę o propozycje.
Pozdrawiam.
1- weż i napisz takie menu sam - w końcu nie napisałeś dlaczego nie możesz tego zrobić.
2- jeżeli nie potrafisz zrobić czegoś tam zwiazanego z tym zadaniem to napisz czego nie potrafisz to moze ktos ci pomoze - popatrz tez na archiwum EP byl tak taki kurs pt wielopoziomowe menu w jezyku C czy jakos podobnie
3- jezeli nic nie potrafisz to napisz ze jest to przedsiewziecie komercyjne, podaj cene ew kontakt i czekaj
w innym przypadku wyglada to jak ogłoszenie "mam rower i wolny czas - oczekuje na propozyje "
moje pomysły ci sie nie spdobały? Dalczego?tomek_j - Człowieku!!! Napisałem czy ktoś ma dobry pomysł na jakieś menu,.....
hmm......to już nie wiem co ma być z tym menu ? rzuciłes ze masz troszke sprzetu i co to wszystko ma robic? mierzyc poziom irytacji autora postu?a jeśli nie masz co robić to weź ty się za robote bo takich postów jak napisałeś nikt nie chce czytać. Przecież wkręcasz się w temat do którego i tak nic nie wnosisz.
Wielopoziomowe menu łaczy sie nierozerwalnie z funkcjami jakie urzadzenie ma wykonywac, a co moga wykonywac same klawisze z wyswietlaczem i mikrokontrolerem?
Pzdr
T.
Ps wlasnie skonczylem pisac cos w rodzaju wielopoziomowego menu w C i dlatego zajrzałem w ten temat, ale ze sie wkrecam ....no nie wiem
Ja mam calkiem niezly, arabskimi pierwszy poziom, literami drugi, itd...Napisałem czy ktoś ma dobry pomysł na jakieś menu...
Kod: Zaznacz cały
1 pytanie
a) logiczne pytanie
b) glupie pytanie
c) pytanie augusta
2 Odpowiedz
a) zamiesc odpowiedz
b) zamiesc notke niezwiazana z tematem
c) zamiesc usmieszek
d) nie zamieszczaj nic... wyjdz