ZCeść.
Chciałem się spytać o Programmers Notepad dla WinAVR.
W ustawieniach Tools->Options jest Options. Po dodaniu ADD wg kursu z EdW należy uzupełnić jak na załączonym obrazku.
Co to jest na zakładce Properties Folder z wpisem $(ProjectPath). o to oznacza i co robi?

Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUstawienie opcji w Programmers Notepad dla WinAVR
Moderatorzy:Jacek Bogusz, procesorowiec, r-mik, Moderatorzy
Re: Ustawienie opcji w Programmers Notepad dla WinAVR
Jest to "Special Symbol" (coś jak zmienna środowiskowa) , w której zapisana jest ścieżka dostępu(Path) do folderu , w którym znajduje się aktualny projekt.Co to jest na zakładce Properties Folder z wpisem $(ProjectPath). o to oznacza i co robi?
Zródło - plik PN2.chm

Piotrek
Właściwie to może służyć do wszystkiego i do niczego - widzimisię użytkownika.Akutat to wiem.
Mi chodziło o to po co i do czego to się podaje. A w pliku pomocy nie znalazłem.
Po prostu co robi ta zmienna środowiskowa
Np. chciałbyś mieć możliwość wylistowć w okienku Output PN-a , wszystkie pliki z rozszerzeniem *.c z aktualnie "obrabianego" projektu. Tworzysz więc nową pozycję w menu Tools i w Properties wpisujesz ...
Name: ListAllSources
Command: F:\Windows\system32\cmd.exe
Folder: $(ProjectPath)
Parameters:/C Dir *.c
Shortcut: CTRL+L
... i masz już takie cuś

Piotrek